Raportul anual al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT) estimează, de asemenea, că până la sfârșitul anului 2013 vor exista 6,8 miliarde de abonamente de telefonie mobilă-celulară – aproape la fel de multe câți oameni sunt pe planetă.
Deși vitezele și prețurile variază foarte mult în cadrul și de-a lungul a diferite regiuni, raportul arată că listele de prețuri pentru broadband în mai mult de 160 de țări au scăzut cu 82% în ultimii patru ani, de la 115% din venitul mediu lunar pe cap de locuitor în 2008, la 22% în 2012.
În plus, broadbandul mobil a devenit mai accesibil decât broadbandul fix, făcând să fie astfel o formă mai populară de conectivitate.
ITU a lansat, de asemenea, Indicele Dezvoltării TIC (IDI), care clasează 157 de țări în funcție de nivelul lor de acces la TIC, utilizare și abilități.
Republica Coreea este în fruntea listei pentru al treilea an consecutiv, urmată îndeaproape de Suedia, Islanda, Danemarca, Finlanda și Danemarca.
Olanda, Marea Britanie, Luxemburg și Hong Kong (China), de asemenea, se găsesc în top 10, cu Marea Britanie urcând printre acestea de pe poziția 11 de anul trecut.
În ceea ce privește prețurile pentru broadband, Austria are cel mai accesibil broadband mobil din lume, în timp ce So Tome’ și Pri’ncipe, Zimbabwe și Republica Democrată Congo au prețurile cel mai puțin accesibile.