Omul care a adus shaorma în România
Nassar Ghaleb, 50 de ani, venea în România în urmă cu 21 de ani, pentru a studia la facultate.
Sătul de mâncărurile locale, Nassar s-a gândit că nu ar fi rău dacă ar aduce și în România mâncare orientală, de la el de acasă.
Așa că, în 1991, libanezul a deschis primul snack bar oriental, unde servea și vestita shaorma, din Capitală, lângă Stadionul Dinamo.
„Nu aveam ce mânca aici, în România. La restaurante găseai doar friptură și cartofi prăjiți! Ori eu aveam aproape 130 de kilograme atunci. Din ce să trăiesc?”, spune libanezul.
Nassar își amintește despre începuturile afacerii sale, când majoritatea clienților săi erau arabi. Românii s-au apropiat timid de restaurantul său, dar odată ce au dat de gustul bun al felurilor de mâncare orientală au ajuns să formeze cozi mari.
Libanezul a renunțat, între timp, la afacerea care l-a făcut celebru în România și a trecut la o alta, dar tot legată de… shaorma: are o fabrică unde produce lipii.