Omleta cu ciuperci, ardei și conopida
200 g ciuperci, 1/2 ardei gras roșu taiat cubulețe, 1 mana de buchețele de conopida, 7 oua, 4 linguri lapte, 2 caței de usturoi, ulei, 1 lingura patrunjel tocat, 1 pahar vin alb sec, sare.
Preparare
Ciupercile se taie fașii, ardeiul cubulețe, conopida buchețele cat mai mici. Ouale se bat într-un castron, se adauga laptele și se sareaza dupa gust. Se curața usturoiul și se taie marunt. Uleiul se încinge într-o tigaie și se prajesc ciupercile împreuna cu usturoiul, cubulețele de ardei, buchețelele de conopida și frunzele de patrunjel. Se condimenteaza dupa gust, se adauga vinul și se fierb, la foc mic, 20 de minute. Dupa ce se evapora vinul, se adauga ouale, se amesteca și se lasa sa se rumeneasca.