Oltchim joaca ambele meciuri din Cupa Cupelor acasa

Apropo.ro / 22.03.2002, 09:16
Oltchim joaca ambele meciuri din Cupa Cupelor acasa
Vicecampioana României va disputa azi primul meci din "sferturile" Cupei Cupelor, returul urmînd sa aiba loc mîine, tot la Rm. Vîlcea Adversara Oltchimului în "sferturile" Cupei Cupelor, echipa croata Koka Varazdin, a propus vîlcenilor sa joace ambele meciuri în deplasare, dar românii au

Vicecampioana României va disputa azi primul meci din „sferturile” Cupei Cupelor, returul urmînd sa aiba loc mîine, tot la Rm. Vîlcea

Adversara Oltchimului în „sferturile” Cupei Cupelor, echipa croata Koka Varazdin, a propus vîlcenilor sa joace ambele meciuri în deplasare, dar românii au refuzat. Croatii au cerut apoi ca dubla întîlnire sa se dispute în România, de aceasta data oferta fiind acceptata de conducerea clubului Oltchim.

Antrenorii si jucatoarele formatiei vîlcene nu se gîndesc decît la accederea în turul urmator si la adversarul care le va fi harazit în semifinale. „Cînd joci ambele meciuri acasa, în fata unui adversar considerat outsider, nu te poti gîndi decît la calificare. Vrem însa ca în meciurile cu Koka sa-i multumim pe suporteri si sa demonstram ca avem valoare ca sa cucerim trofeul, acesta fiind, de altfel, si telul nostru”, a declarat antrenoarea Mariana Tîrca. Aceasta ar putea intra chiar pe teren azi, urmînd sa joace din nou în fata vîlcenilor dupa opt ani.

„Nu m-am hotarît daca o sa-mi trec sau nu numele pe foaia de joc. Nu vreau sa fac o alegere pripita pentru ca nu pot aparea oricum în fata a cinci mii de oameni”, a adaugat tehnicianul teamului gazda. Mariana e îngrijorata de nota de optimism exagerat din rîndul jucatoarelor sale, chiar daca adversarul întîlnit e unul de mîna a doua. „Indiferent de echipa pe care o întîlnesti, nu poti sa te consideri dinainte calificat. Tocmai de aceea le-am cerut fetelor seriozitate si concentrare maxima”, a spus Mariana.

Oltchimul nu o va putea folosi azi pe Ildiko Kerekes, portarul vîlcean fiind înca tinut la pat de o gripa puternica. Nici titulara postului, ucraineanca Tatiana Vorostova, nu e în plenitudinea fortelor dupa ce, tot din cauza racelii, nu s-a antrenat patru zile. Tîrca o va trimite în teren însa pe Stancuta Guiu, care nu a evoluat în acest sezon în meciurile internationale, dar si pe Luminita Chiriev, transferata saptamîna trecuta de la Otelul Galati.

Chiriev: „Vreau sa nu dezamagesc!”

Luminita, joci azi cu Koka Varazdin?

Da, doamna Tîrca mi-a spus ca ma va trimite pe teren. Abia astept sa debutez la Oltchim si sa joc din nou handbal, ca stau de aproape o luna pe tusa.

De ce ai ales sa semnezi cu echipa vîlceana?

Mi-a oferit cele mai bune conditii. În plus, aici pot sa fac performanta în adevaratul sens al cuvîntului, pretentiile fiind foarte mari.

Cum ai fost primita de celelalte handbaliste?

Îmi era un pic teama de acest lucru, dar fetele au fost foarte prietenoase. Cu multe dintre ele ma cunosteam de la loturile nationale, dar nici cu celelalte nu au fost probleme.

Cum sînt antrenamentele conduse de Mariana Tîrca? Este vreo diferenta fata de cele de la Galati?

Nu vreau sa o jignesc pe Sanda Oprea, fosta mea antrenoare, dar se vede o diferenta. Pregatirea este mai variata, mai atractiva, antrenamentele trec parca mai usor.

Ce-ti doresti sa realizezi la Oltchim?

Vreau în primul rînd sa nu-i dezamagesc pe oamenii care m-au dorit la Vîlcea si care au considerat ca pot fi folositoare echipei, dar nici pe suporteri, care m-au primit cu bratele deschise. Ar fi minunat, apoi, sa cîstigam Cupa Cupelor si campionatul.

Sursa: www.prosport.ro