Oltchim isi respecta blazonul

Apropo.ro / 28.02.2002, 09:25
Oltchim isi respecta blazonul
Oltchim Rm. Vîlcea s-a impus aseara la Deva, cu 25-23, în fata lui "U" Remin. Spectatorii i-au bombardat pe arbitrii Bolocan-Cojocaru cu monede, brichete, seminte si sandvisuri Dupa o saptamîna în care au facut mai multe demersuri pentru a schimba cuplul brasovean de arbitri Bolocan-Cojocaru,

Oltchim Rm. Vîlcea s-a impus aseara la Deva, cu 25-23, în fata lui „U” Remin. Spectatorii i-au bombardat pe arbitrii Bolocan-Cojocaru cu monede, brichete, seminte si sandvisuri

Dupa o saptamîna în care au facut mai multe demersuri pentru a schimba cuplul brasovean de arbitri Bolocan-Cojocaru, delegat la întîlnirea de aseara, oficialii de la Remin Deva au ramas doar cu o singura replica: „Stiam ca asa va fi!”. Cei doi „cavaleri” au judecat ciudat anumite faze de joc, dînd verdicte diferite în faze similare ambelor echipe sau „ratînd” anumite infractiuni ale oaspetelor, ceea ce a încins spiritele în sala din Deva. Cei aproximativ 1.500 de spectatori au aruncat în teren cu brichete, monede, pungi cu seminte si chiar sandvisuri ramase neconsumate la masa de prînz.

În prima parte a jocului, sclipirile Simonei Gogîrla de la vîlcence si finalizarile interului Georgeta Nanita de la Remin au fost singurele care au retinut atentia. Sala a izbucnit ca un vulcan cînd Melinda Toth si-a adus echipa pentru prima data în avantaj (12-11, min.9). Elevele lui Cornel Badulescu au prins aripi si au iesit la pauza în avantaj (14-13), continuînd în acelasi ritm si repriza secunda. În minutul 38, siguranta gazdelor a fost spulberata prin eliminarea definitiva a centrului Codruta Zavragiu (trei eliminari a cîte doua minute).

Din acel moment, devencele pareau a nu se mai regasi pe teren, iar antrenorul Badulescu era cu mîinile legate, pentru ca un al doilea centru de meserie, Doina Picu, era accidentata pe banca înca din minutul 18. La experienta echipei, pentru Oltchim a fost floare la ureche sa egaleze si sa preia conducerea. Dupa ce toata repriza nu s-au aflat în gratiile arbitrilor, gazdele au primit cadou o aruncare de la sapte metri, pe care însa Valentina Elisei a ratat-o. Ultimul atac al celor de la Oltchim a fost finalizat lejer de Mihaela Ilie, scorul final fiind 23-25. Spectatorii s-au dezlantuit împotriva arbitrilor, care au fost escortati de politisti pîna la vestiare: „Sînteti penibili! Hotii, hotii!”.

„Dumnezeu e sus si vede”

Cea mai buna jucatoare a oaspetelor, interul Simona Gogîrla, a declarat la final ca „sînt foarte fericita pentru victorie, mai ales ca cei de la Deva au spus ca avem nevoie de arbitri pentru a cîstiga. Dumnezeu e sus si vede!”. La polul opus s-a situat declaratia antrenorului devean Cornel Badulescu: „Sînt nemultumit de arbitrajul din repriza secunda si cred ca un rezultat de egalitate era echitabil dupa acest joc”.

Fanii Oltchimului, prea înfocati

Dupa fluierul de final, suporterii formatiei vîlcene s-au înghesuit sa felicite jucatoarele pentru victorie, însa au dat dovada de prea mult zel. Încercînd sa sara din tribuna au rasturnat un banner de pe margine care a lovit-o pe extrema dreapta Cristina Varzaru la piciorul stîng. Ea s-a prabusit si a primit primul-ajutor de la medici, care au spus ca e vorba de o entorsa la glezna.

„U” Remin Deva-Oltchim Rm.Vîlcea 23-25 (14-13)

„U” Remin: Nanita 8, Elisei 6 (3x7m), Toth 4, Zavragiu 2, Avadanii 2, D. Patru 1. Antrenori: Cornel Badulescu-Ion Matasaru.

Oltchim: Gogîrla 7 (1), Ilie 6, M. Patru 5, Luca 3 (2), Radoi 2 (2), Varzaru 1 (1), Urdea 1. Antrenori: Mariana Tîrca-Ioan Gherhard. Arbitri: Grigore Bolocan-Remus Cojocaru. Obs. FRH: Jean Mateescu.

Sursa: www.prosport.ro