Oltchim este la un pas de colaps

Apropo.ro / 26.03.2002, 09:11
Oltchim este la un pas de colaps
Unsprezece jucatoare de la Oltchim îsi vor termina din vara contractul cu gruparea olteana, conducerea urmînd sa demareze negocierile de prelungire a angajamentelor numai daca vîlcencele vor ajunge în finala Cupei Cupelor Viitorul formatiei Oltchim Rm. Vîlcea, semifinalista în acest sezon în

Unsprezece jucatoare de la Oltchim îsi vor termina din vara contractul cu gruparea olteana, conducerea urmînd sa demareze negocierile de prelungire a angajamentelor numai daca vîlcencele vor ajunge în finala Cupei Cupelor

Viitorul formatiei Oltchim Rm. Vîlcea, semifinalista în acest sezon în Cupa Cupelor, depinde în mare masura de urmatoarele rezultate înregistrate în competitia continentala intercluburi. Managerul Societatii Comerciale Oltchim SA, Constantin Roibu, a amenintat, nu demult, ca va desfiinta teamul oltean daca nu va cîstiga în acest sezon Cupa Cupelor.

„M-am saturat sa tot bag bani într-o echipa care nu a avut rezultate decît pe plan intern. Ar fi timpul ca jucatoarele sa demonstreze ca au valoare si sa aduca în acest sezon trofeul la Rîmnicu Vîlcea. Ar fi ultima sansa a formatiei de a mai exista”, a declarat Roibu.

Elevele Marianei Tîrca au atins, deocamdata, penultimul act al Cupei Cupelor, azi urmînd sa afle, în urma tragerii la sorti, si adversarul din semifinale. Antrenoarea vîlceana este pusa însa într-o situatie extrem de delicata în acest moment, la nu mai putin de 11 jucatoare din lot expirîndu-le contractul cu gruparea olteana la sfîrsitul lunii iunie.

Situatia actuala nu a mai fost întîlnita pîna acum la Rîmnicu Vîlcea, conducatorii olteni avînd, de la un an la altul, doar 3-4 contracte de reînnoit. Starea în care s-a ajuns a fost creata, se pare, de faptul ca managerul Constantin Roibu a limitat pe cît posibil, din vara trecuta, cheltuielile cu echipa. Asa se explica neînceperea negocierilor dintre conducere si jucatoare, dar si nerealizarea altor transferuri. Exceptia s-a numit Luminita Chiriev, dar si pivotul galatean a fost adus la echipa abia în luna martie, dupa ce i-a expirat contractul cu Otelul, si nu în ianuarie.

În conditiile în care Oltchim va elimina adversara din semifinalele Cupei Cupelor, conducerea clubului va demara negocierile cu jucatoarele. Sînt însa si handbaliste care nu mai sînt dorite la Rm. Vîlcea, cazurile Victorinei Bora, Mariei Radoi, Anisoarei Durac, care vor fi lasate sa plece la alte echipe. Jucatoarele asteapta însa linistite finalul sezonului, majoritatea avînd oferte concrete de a se transfera, în tara sau strainatate.

Steluta Luca este dorita de Buducnost Podgorica si Viborg, Bora a primit o propunere tentanta de la campioana Frantei, Besancon, Aurelia Stoica Bradeanu a fost solicitata sa evolueze la echipa daneza Gudme, Magdalena Urdea este curtata insistent din Germania, iar Ildiko Kerekes ar putea sa se transfere în Ungaria, la Dunaferr.

Lotul de la Oltchim si situatia contractuala a jucatoarelor

Le expira contractul

Tatiana Vorostova

Ildiko Kerekes

Magdalena Urdea

Cristina Varzaru

Mihaela Ilie

Victorina Bora

Anisoara Durac

Maria Radoi

Aurelia Stoica Bradeanu

Olena Radcenko

Steluta Luca

Nu le expira contractul

Stancuta Guiu înca doi ani

Luminita Chiriev înca un an

Roxana Gheorghe înca doi ani

Simona Gogîrla înca un an

Raluca Sandu înca doi ani

Marinela Patru înca un an

Florentina Traistaru înca un an

Sursa: www.prosport.ro