Oltchim a pierdut in Spania

Apropo.ro / 15.04.2002, 09:47
Oltchim a pierdut in Spania
Oltchim Rm. Vîlcea are nevoie de o victorie la cel putin patru goluri diferenta în partida retur de duminica viitoare pentru a accede în finala. Finalurile de repriza le-au tradat pe vîlcence în jocul sustinut aseara în Spania împotriva echipei Elda Prestigio. Elevele Marianei Tîrca au

Oltchim Rm. Vîlcea are nevoie de o victorie la cel putin patru goluri diferenta în partida retur de duminica viitoare pentru a accede în finala.

Finalurile de repriza le-au tradat pe vîlcence în jocul sustinut aseara în Spania împotriva echipei Elda Prestigio. Elevele Marianei Tîrca au început excelent întîlnirea, controlînd cu autoritate primele 20 de minute. Luminita Chiriev (foto, tricou galben) a deschis seria golurilor oaspetelor în chiar primul minut, Oltchim distantîndu-se apoi la 7-4 în minutul 15 si 9-5 în minutul 17, aceasta fiind, de altfel, si cea mai mare diferenta de scor înregistrata în cele 60 de minute.

Handbalistele gazda, care s-au agatat cu disperare de fiecare balon, au reusit însa usor-usor sa treaca la conducerea meciului, aflîndu-se pentru prima data în avantaj în minutul 26: 11-10. La pauza scorul a fost totusi egal, 12-12, spaniolele înscriind ultimul gol direct din lovitura libera de la 9 metri, cînd timpul de joc expirase.

În partea a doua, româncele au gresit mult mai mult, de nenumarate ori copilareste, iar ibericele au taxat foarte bine jocul neconvingator al oaspetelor. Vîlcencele s-au aflat pentru ultima data în avantaj în minutul 36, 14-13, dupa care gazdele s-au vazut mai mult pe teren. Avînd în interul stînga Susane Fraille cea mai buna jucatoare de pe teren, spaniolele s-au distantat în minutul 49 la doua goluri diferenta, 20-18, cîstigînd întîlnirea cu 26-23.

Returul dintre Oltchim si Elda Prestigio se va disputa duminica viitoare la Rm. Vîlcea, româncele avînd prima sansa la calificare, în ciuda înfrîngerii suferite în Spania. În cealalta semifinala, Lada Togliatti (Rus) s-a impus în deplasare, 34-20 (16-11), cu Zaglebie Lublin (Pol).

Sursa: www.prosport.ro