Olivia Steer este, de mult timp, adepta unui regim raw vegan, care exclude carnea şi preparatele trecute prin foc. Tocmai de aceea, crede că pentru orice reţetă tradiţională există şi o variantă mai uşoară şi mai sănătoasă.
Ultimul “atac” al Oliviei Steer a fost la micii românilor. Aceasta susţine că modul de preparare al acestora este extrem de periculos, dar şi felul în care sunt gătiţi, pe grătar.
“Asa ca, de plictiseala, ca alta motivatie n-am avut niciodata, va propun urmatoarea reteta de mici, fara foc, fara fum”, a scris sotia lui Andi Moisescu pe blogul sau, inainte de a oferi fanilor sai, reteta.
Iata reteta de “mici” a la Olivia Steer
Ingrediente
– 300 de grame de ciuperci spalate bine si tocate marunt (sau maruntite in robotul de bucatarie)
– 300 grame de nuci macinate fin
– o ceapa mica, taiată fin
– cinci catei de usturoi, pasati
– 300 de grame de grau incoltit aăcinat (prin masina de tocat carne sau in robotul de bucatarie)
– condimente pentru mici (o lingura de cimbru, cinci boabe de piper, cinci boabe de enibahar, 10 seminte de coriandru, jumatate de lingurita de chimion, un anason stelat – se macina toate in rasnita de cafea, se foloseste pentru pasta de mici o lingurita, iar restul se inchide intr-un borcanel din sticla opaca, bine etanseizat)
– 30 grame de boia dulce
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– un morvoc mic, ras fin (optional)
– o lingura de seminte de psyllium
Mod de preparare
Ingredientele (mai putin uleiul si boiaua dulce) se amesteca bine intr-un bol mare de sticla pana rezulta o pasta nu foarte tare. Se modeleaza micii, apoi se ung cu un amestec facut din ulei si boia dulce, cu ajutorul unei pensule, ceea ce va da preparatului aspect de prajit. Exagerati, daca va face placere, si realizati mici adancituri cu muchia cutitului, ca sa imprimati micilor fara foc ceea n-au vazut in viata vietilor lor: dungile gratarului. Se lasa la deshidratat doua-trei ore.”