Oficial roman: „Exista o presiune FMI pentru privatizarea Electrica cu investitor strategic”

01 11. 2011, 09:00

„In privinta privatizarilor, constatam cu regret ca FMI nu este foarte interesat in privatizarile termocentralor cu costuri mari, astfel incat sa le inlocuim cu altele eficiente. Exista in schimb o anumita presiune pentru privatizarea Electrica cu investitor strategic„, a afirmat Sandulescu, potrivit Mediafax.

Sandulescu a spus ca societatile energetice de stat nu pun presiune pe costurile suportate de clienti, spre deosebire de companiile private.

„Ce am realiza cu asta (cu privatizarea Electrica – n.r.)? Ar diparea comparatia dintre companiile de stat cu cele private. Avem multe reclamatii referitoare la companii care si-au eficientizat costurile pentru obtinerea de profituri”, a adaugat Sandulescu.

Electrica are activitati de distributie si furnizare a electricitatii si este controlata de Ministerul Economiei. Statul a privatizat cinci din cele opt filiale Electrica in intervalul 2004 – 2007, acestea fiind preluate de E.ON (Electrica Moldova), Enel (Banat, Dobrogea si Muntenia Sud) si cehii de la CEZ (Oltenia).