Oficial roman: „Exista o presiune FMI pentru privatizarea Electrica cu investitor strategic”
„In privinta privatizarilor, constatam cu regret ca FMI nu este foarte interesat in privatizarile termocentralor cu costuri mari, astfel incat sa le inlocuim cu altele eficiente. Exista in schimb o anumita presiune pentru privatizarea Electrica cu investitor strategic„, a afirmat Sandulescu, potrivit Mediafax.
Sandulescu a spus ca societatile energetice de stat nu pun presiune pe costurile suportate de clienti, spre deosebire de companiile private.
„Ce am realiza cu asta (cu privatizarea Electrica – n.r.)? Ar diparea comparatia dintre companiile de stat cu cele private. Avem multe reclamatii referitoare la companii care si-au eficientizat costurile pentru obtinerea de profituri”, a adaugat Sandulescu.
Electrica are activitati de distributie si furnizare a electricitatii si este controlata de Ministerul Economiei. Statul a privatizat cinci din cele opt filiale Electrica in intervalul 2004 – 2007, acestea fiind preluate de E.ON (Electrica Moldova), Enel (Banat, Dobrogea si Muntenia Sud) si cehii de la CEZ (Oltenia).