-Care sînt cele mai puternice conflicte ale personajului tău din ”Regina”?
Cel mai puternic conflict al lui Stiven este cel pe care l-a avut cu State atunci cînd a plecat din casa lui şi i-a reproşat tot ce a suportat de-a lungul timpului. Dar din episodul din 12 ianuarie, lui Stiven o să îi vină o idee legată de State. Ce plan a gîndit acesta rămîne să descopere telespectatorii.
Cel mai mult îmi place la acest personaj că interacţionează cu aproape toate personajele din telenovelă, nu este baricadat într-o relaţie simplă, ci are astfel şansa să se dezvolte. Şi, bineînţeles, completează gama personajelor negative pe care le-am jucat în ultimii cinci ani, pentru că mie mi-a plăcut mereu să joc astfel de roluri.
– Apropo de roluri negative: ce ai învăţat de la ele?
De la Terente, personajul meu din ”Numai iubirea”, m-am obişnuit să învăţ textul foarte repede. Aveam foarte mult text de spus, iar Iura (n.r. regizorul) mi l-a dat ca exemplu pe Papi, care învăţa cîteva pagini de text în 5 minute. Am crezut că nu o să reuşesc, dar m-am obişnuit. Şi, în afară de asta, am învăţat că nu trebuie să ai orgoliu de personaj, ci doar orgoliu de actor, în sensul că trebuie să îţi faci cît mai bine treaba.
Apoi, Stelică din ”Lacrimi de iubire” era un personaj mult mai mic decît ce mai jucasem eu, adică nu era atît de prezent şi am învăţat că, dacă îl construiesc cu credinţă, pot să am succes. La Geo din ”Iubire ca în filme”, cu ajutorul regizorului, am cîştigat zona de comedie, pe care nu o descoperisem încă. Iar cu Stiven m-am bucurat foarte mult că am avut ocazia să cînt la acordeon, pentru că eu ştiam să fac asta.
– Cum a fost cînd ai cunoscut distribuţia serialului cu şi despre ţigani?
Eram foarte încîntat şi entuziasmat că îi întîlneam pe domnii Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Florin Zamfirescu, Gheorghe Visu. Şi eram fericit că joc din nou alături de Carmen Tănase, este partenerul ideal. De la Gheorghe Visu am învăţat să tind cît mai mult spre perfecţiune, iar Carmen este ca o mamă spirituală pentru mine, învăţ mereu de la ea, mă ajută şi îmi dă încredere în mine.
De la toţi marii actori care se regăsesc în distribuţia telenovelei ”Regina” am învăţat că nu am voie să nu fiu capabil să-mi fac foarte bine treaba. Nu am voie să fiu obosit şi să găsesc scuze, pentru că atunci cînd actorul vine pe scenă trebuie să fie capabil să dea cel mai mare randament.
Alături de o soţie pătimaşă
– În ”Regina”, eşti însurat. Cum e viaţa de om căsătorit?
Cea din serial este un fel de ”libertate constrînsă”. Personajul Minodora este foarte îndrăgostită de Stiven, plînge mereu cînd nu este lîngă ea, vorbeşte numai despre el şi, atunci cînd celor din jurul tău le pasă de tine, personajul tău are importanţă. Soţia mea din ”Regina” iubeşte foarte pătimaş!
– Ce visai în copilărie şi ce prostii îţi aminteşti că ai făcut în acea perioadă?
Nu ştiu ce vroiam să devin, dar ştiu că îmi plăcea ideea de a fi cel mai bun într-un domeniu, indiferent care ar fi fost acela. Îl vedeam pe tatăl meu că era cel mai bun în ceea ce făcea şi voiam şi eu să fiu la fel de priceput. Iar ca prostii: desenam pereţii, am plecat la 12 ani de acasă la bunicii mei, pe jos, la o distanţă de 15 km, m-am curentat la televizor şi m-a luat salvarea, am înghiţit cinci zaruri de joc cînd eram în concediu la mare şi altele de genul acesta…
– După 5 ani petrecuţi Acasă, ce îi urezi postului în prag de 11 ani?
Îi urez ca toate proiectele pe care o să le facă de acum înainte să aibă parte de un succes cel puţin la fel de mare precum cel al telenovelelor ”Inimă de ţigan” şi ”Regina”. Şi să aibă parte de aceleaşi echipe de profesionişti ca şi pînă acum!
Regina – luni – joi, 20.30, Acasă TV