Ochiuri romanesti cu ciuperci
8 oua, 500 g ciuperci, 60 g unt, 5 linguri otet, sare, piper.
Preparare
Ciupercile curatate, spalate bine si scurse, se calesc in unt fierbinte. Se adauga citeva linguri de apa, sare si piper, dupa gust, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba doua minute. Se scot din tigaie ciupercile, bine scurse, lasind cam 4 linguri sa fiarba in continuare inca 5 minute. Se mixeaza, impreuna cu sucul in care au fiert.
Separat, intr-un vas adinc, se clocoteste apa amestecata cu otet, in care se prepara ochiurile pe rind. Cind sunt gata, se scot cu strecuratoarea, se clatesc cu apa calda, pentru a inlatura gustul de otet, si se tin la cald. Intr-o tigaie, se prajesc putin, la foc iute, ciupercile pastrate, se potrivesc de sare si piper si se asaza pe un platou. Deasupra se pun ochiurile si sosul de ciuperci fierbinte.
Bautura cea mai potrivita: Novac rosu de Dragasani