Observatorul Antenei 1 lansează campania “Oraşul de sub oraş”
Copiii străzii, homleşi, aurolaci, sunt refugiaţi în stradă ziua şi la doi metri sub pământ noaptea. Ei sunt lumea subterană a României, pata ruşinoasă pe istoria recentă a ţării. Abandonaţi de părinţi, de societate, de autorităţi, fugiţi de acasă sau din orfelinatele supraîncărcate, ei şi-au găsit alinare sub pâmănt: au “case”, cu paturi, televizoaare, bucătării, muzică şi chiar lumini de disco.
După şase luni petrecuţi alături de ei, reporterii Observator arată telespectatorilor Antenei 1 cum s-a pus capac peste copiii nedoriţi ai României. “Poveşti de viaţă 100% marca Observator. De acestă dată, lumea din adâncurile neştiute ale Bucureştiului. Oameni ai străzii, care se nasc, cresc şi mor, fără niciun certificat, fără nicio diplomă. O viaţă ascunsă chiar sub paşii nostri”, declară Andreea Berecleanu, prezentatoarea principalului jurnal de ştiri al Antenei 1.
Astă seară, de la ora 19.00, în primul reportaj al campaniei “Oraşul de sub oraş”, telespectatorii vor vedea cum Gara de Nord s-a transformat în kilometrul 0 al oraşului de sub oraş. Din acest punct, oamenii străzii ajung, în câteva minute, prin subteran, un kilometru mai încolo, sub podul Basarab, apoi spre Vestul Bucureştiului, la Unirii, Diham, Ferentari, Obor sau Piaţa Presei.
Şi tot în cadrul reportajului de la ora 19.00, telespectatorii Antenei 1 îl vor cunoaşte pe Bruce Lee, “primarul” oraşului de sub oraş. Bruce Lee le ştie pe toate, şi la rândul lui, e ştiu de toţi cei de sub pământ, dar şi de cei de deasupra. Şi Cristina este unul dintre dintre “veteranii” de la Gara de Nord. Acum 12 ani a fost filmată de o echipă de străini la metrou, făcând legea. Pentru reporterii de la Observator, Cristina poveşte cum stă pe stradă de la 11 ani, cum a muncit din greu în toţi aceşti ani, dar şi despre cei trei copii ai săi, născuţi sub pământ.