Originară din Ploieşti, bebeluşa Oana a început să gătească, de
nevoie, cînd a venit la Bucureşti: „Stăteam la cămin şi îmi
pregăteam singură mîncarea. Obişnuiam să fac omletă, pe care o
preparam pe reşou.
Am încercat toate combinaţiile posibile. Aşa am descoperit reţeta
pe care o fac şi astăzi. Pe lîngă ouă, mai adaug margarină, şuncă,
caşcaval, ceapă, verdeaţă şi, bineînţeles, sare şi piper”.
Nu a gătit niciodată peşte la cuptor, însă este dispusă să
înveţe, la fel cum a deprins şi prepararea plăcintei cu mere. Şi,
cum se spune că mîncarea este un afrodiziac, Oana şi-ar cuceri
partenerul cu… stridii.
Reţeta preferată:
salată de vară
Ingrediente
3 roşii, 2 ridichi, o salată verde, 200 g brînză de vaci proaspătă,
2 castraveţi, ceapă, o linguriţă de ulei de măsline, sare şi oţet
de mere după gust.
Mod de preparare
După ce, în prealabil, aţi spălat şi curăţat legumele, se taie
bucăţi şi se amestecă într-un bol cu brînza de vaci. Se adaugă
sarea, oţetul şi, la sfîrşit, turnaţi uleiul. Şi… gata
salata!