Oana Cuzino preferă frumuseţea naturală
– Eşti o femeie frumoasă şi pe deasupra şi medic. Cum ai
defini tu frumuseţea naturală?
Frumuseţea naturală înseamnă în primul rând mulţumire de sine, însă
exclude total termenul de neglijenţă. Frumuseţea există în orice
femeie la orice vârstă şi se susţine şi se întreţine în fiecare zi.
Oricine poate avea o piele frumoasă, îngrijită, un păr frumos şi
cât mai natural, o tunsoare potrivită. Frumuseţea adevărată şi
feminitatea delicată au devenit din ce în ce mai preţioase în faţa
normelor artificiale de frumuseţe impuse prin Photoshop sau
chirurgia estetică agresivă.
– Ai un ritual zilnic de îngrijire?
Fiecare dintre noi avem un ritm de viaţă activ. De aceea, este
important să ne creem un ritual de îngrijire de bază, adaptat
caracteristicilor sezoniere şi tipului nostru de piele. Uneori ne
vine greu să credem că lucrurile simple, cele făcute zi de zi, pot
aduce atât de uşor aceste valori mult dorite. Ritualul de îngrijire
zilnic, dieta şi hidratarea corectă, mişcarea şi aerul curat,
relaxarea, un somn odihnitor şi suficient, precum şi organizarea
priorităţilor sunt cei mai importanţi factori prin care tu poţi fi
frumoasă şi sănătoasă.
– Care sunt cele mai importante 5 lucruri pe care le faci
pentru a fi frumoasă?
Săptămânal utilizez produse de gomaj sau exfoliere şi am grijă să
previn tot ceea ce se poate preveni (celulită, riduri, uscarea
excesivă a pielii, pătarea tenului sau a pileii corpului – prin
creme cu factor de protecţie). Acord o atenţie deosebită şi
părului, iar vara, pe lângă igiena de zi cu zi, încerc să îl feresc
de pericolele expunerii la ultraviolete sau de clorul din piscine
prin diverse metode. Fac minimum 20-30 de minute de mişcare cu
intensitate moderată. Mănânc cât mai sănătos, ador fructele,
legumele, încerc să mănânc cât mai multe alimente crude premise.
Seara, înainte de culcare, aloc minimum 15 minute tenului, pentru
demachiere, aplicarea de creme specifice fiecărei zone sau
probleme. Şi, săptămânal, aplic o mască după o exfoliere delicată,
eventual cu acizi din fructe.