O vedetă de la Antena 3 a renunţat la dulciuri
Pentru a avea un zâmbet frumos şi o dantură sănătoasă, Ela a început să evite alimentele care conţin zahăr. Recomandarea a venit din partea unui medic specialist, iar vedeta încearcă să-i respecte sfaturile.
„Băuturile dulci – atunci când bacteriile din gură descompun zaharurile simple se produc acizi. Acizii demineralizează smalţul dentar şi permit formarea cariei dentare. Toate băuturile răcoritoare, inclusiv fresh-urile din fructe constau aproape în întregime din zaharuri simple. Dacă mai sunt şi acidulate (carbogazoase), concentraţia dăunătoare de acizi va creşte şi mai mult.Acelaşi lucru este valabil şi în cazul dulciurilor – fie că vorbim de bomboane sau prăjituri, acestea au o mare concentraţie de zahăr rafinat ceea ce duce la creşterea fulminantă a nivelului de acizi din gură. Bomboanele, în special cele gumate, jeleurile, rahatul sunt cele mai periculoase deoarece acestea aderă puternic de suprafaţa dinţilor şi a lucrărilor dentare, îngreunând foarte mult misunea „curăţătoare” a salivei”, spune Medicul implantolog dr. Taner Chemal.