O saptamana de plaja pentru gimnasti

Apropo.ro / 03.07.2002, 09:28
O saptamana de plaja pentru gimnasti
Componentii lotului national masculin, alaturi de antrenorul Dan Grecu, se relaxeaza la Constanta. Dupa un sezon încarcat, elevii lui Dan Grecu au ales sa-si petreaca saptamîna aceasta pe Litoral. Cazati la hotelul Sport din Constanta, "tricolorii" au marturisit în cor ca principalul obiectiv

Componentii lotului national masculin, alaturi de antrenorul Dan Grecu, se relaxeaza la Constanta.

Dupa un sezon încarcat, elevii lui Dan Grecu au ales sa-si petreaca saptamîna aceasta pe Litoral. Cazati la hotelul Sport din Constanta, „tricolorii” au marturisit în cor ca principalul obiectiv este sa faca plaja si sa se odihneasca. „Sper ca am adus si soarele cu noi, pentru ca am auzit ca a cam plouat în ultima vreme”, a spus Marius Urzica.

„Baietii meritau o vacanta la mare, mai ales ca ne asteapta o perioada foarte plina. Duminica plecam la Bucuresti si pîna dupa Campionatele Nationale din octombrie nu mai avem nici macar o zi libera”, a explicat antrenorul Dan Grecu. Unii dintre gimnasti au venit cu familiile, altii singuri si fiecare si-a facut propriul program. Cu totii se gîndesc deja la Campionatele Mondiale pe aparate din toamna, unde spera sa confirme rezultatele excelente de la Europenele din Grecia, desfasurate în luna aprilie.

Mare amator de pescuit

Venit fara sotie, care a ramas acasa pentru a avea grija de baietel, Marius Urzica vrea neaparat sa prinda macar o partida de pescuit. „Poate merg la mare, la guvizi, sau gasesc vreo balta. Îmi place pescuitul si cred ca e o metoda perfecta de relaxare”. El si-a propus sa mearga o zi si la Costinesti, unde socrii sai au o casa de vacanta. „Din pacate, n-am putut sa stau acasa cu familia decît o saptamîna, timp în care am fost si nas. Prea putin, mai ales ca încep pregatirea si nu o sa mai am ocazia sa-i vad prea des”, spune campionul mondial la cal cu mînere.

Si-a schimbat exercitiul

Primul concurs pentru Marius Urzica e programat în luna august, în China. „Am fost nevoit sa-mi schimb exercitiul pentru ca s-au modificat baremele de punctaj. Ca sa ramîi în top trebuie sa vii cu ceva nou. O sa-mi prezint în premiera exercitiul în concursul asiatic si, în functie de rezultate, voi decide daca ramîne în aceasta forma”. Marius s-a declarat bucuros ca nu îl mai supara spatele, mai ales ca în ultimul an a avut mari probleme.

Împachetari cu namol

Campionul european Dan Potra s-a dus la mare cu prietena sa, Simina „Sîntem împreuna de doi ani si asteptam cu nerabdare vacanta asta pentru ca nu avem ocazia sa petrecem prea mult timp amîndoi”. Dan resimte unele dureri la umarul drept si a apelat la împachetari cu namol. Timp de o saptamîna planuieste sa nu se gîndeasca la gimnastica, preferînd sa-si petreaca timpul pe plaja. „Vreau sa-mi pastrez titlul de campion national la individual compus si sa ma calific macar în doua finale la Mondiale”, marturiseste Potra.

Sursa: www.prosport.ro