O rochie purtata de Audrey Hepburn, scoasa la licitație

28 07. 2006, 15:34
Celebra rochie neagra de cocteil purtata de actrița Audrey Hepburn în filmul "Mic dejun la Tiffany" (1961) va fi scoasa la licitație de casa Christie's, la Londra, la sfârșitul acestui an, informeaza utv.com. Creata de designerul Hubert de Givenchy, rochia ar putea fi

Celebra rochie neagra de cocteil purtata de actrița Audrey Hepburn în filmul „Mic dejun la Tiffany” (1961) va fi scoasa la licitație de casa Christie’s, la Londra, la sfârșitul acestui an, informeaza utv.com.

Creata de designerul Hubert de Givenchy, rochia ar putea fi vânduta pentru o suma de pâna la 100.000 de euro, în cadrul licitației care va fi organizata pe 5 decembrie.

Audrey Hepburn îmbracata în aceasta rochie neagra a devenit una dintre imaginile simbol din cinematografia mondiala. În secvența de început a filmului, actrița coboara dintr-un taxi pe celebrul bulevard newyorkez Fifth Avenue, purtând aceasta rochie eleganta, manuși lungi și perle, se privește melancolica în vitrina magazinului de bijuterii Tiffany`s și își ia micul dejun dintr-o punga de hârtie.

Actualii proprietari ai rochiei o vor scoate la licitație în interes caritabil, banii obținuți urmând sa fie donați asociației City of Joy Aid, care colecteaza bani pentru ajutorarea saracilor din India.

Printre amatori se numara Victoria Beckham și Coleen McLoughlin, ambele declarând ca Hepburn este modelul lor în viața. McLoughlin care locuiește împreuna cu logodnicul ei, fotbalistul Wayne Rooney, are în casa o camera decorata special pentru a o omagia pe eroina ei de la Hollywood, în timp ce Victoria Beckham este posesoarea unuia dintre colierele cu diamante care au aparținut actriței.

Audrey Hepburn a murit în 1993, la vârsta de 63 de ani, dar imaginea ei de simbol al cinematografiei a ramas vie. De altfel, la începutul anului 2006, actrița a fost aleasa cea mai frumoasa femeie a tuturor timpurilor.

Hepburn a câștigat un premiu Oscar pentru filmul „Vacanța la Roma”, în 1953. Actrița a mai jucat în „Funny Face”, „Povestea unei calugarițe” și „My Fair Lady”.

În ultima perioada a vieții sale a fost cunoscuta mai ales pentru munca umanitara depusa în calitate de ambasadoare a bunavoinței din partea UNICEF.

Mediafax