O noua arma împotriva mușcaturilor de țânțari

Apropo.ro / 20.07.2004, 14:09
O noua arma împotriva mușcaturilor   de țânțari
Iritațiile lasate pe piele în urma înțepaturilor de țanțari se pot complica, de aceea medicii recomanda folosirea produselor repelente, care țin insectele la distanța. SC Johnson Wax a lansat în Romania gama Autan, care se aplica ușor, fiind potrivita pentru

Iritațiile lasate pe piele în urma înțepaturilor de țanțari se pot complica, de aceea medicii recomanda folosirea produselor repelente, care țin insectele la distanța. SC Johnson Wax a lansat în Romania gama Autan, care se aplica ușor, fiind potrivita pentru orice tip de piele – chiar și pentru copii sau persoanele cu pielea sensibila.

Gama conține: Autan Family Loțiune, o emulsie pentru protecția suprafețelor extinse de piele și Autan Family Stick – ideal pentru suprafețele mici de piele. Mai exista și Autan Loțiune pentru tratarea înțepaturilor, ce calmeaza iritația produsa de înțepatura și reduce senzația de durere și mancarime.

Spitale în care depistarea cancerului de col este gratuita

Testarea gratuita pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin se poate face în spitalele din 11 județe ale țarii. Femeile pot merge la cabinetele oncologice existente în aceste județe pentru a solicita testarea gratuita. În Capitala, spitalele în care se fac aceste investigații sunt: Spitalul Panait Sarbu, Spitalul Sf. Pantelimon, Spitalul Caritas și Spitalul Filantropia.

Deoarece scaderea incidenței cancerului de col uterin a ramas înca o provocare pentru sistemul de sanatate publica din țara noastra, Ministerul Sanatații are în vedere, începand de anul viitor, extinderea programului la nivel național. La ora actuala, numarul deceselor survenite prin cancer de col uterin este de aproximativ 1.800 de cazuri/an.

Cum sa te ferești de toxiinfecțiile alimentare

Toxiinfecțiile pot fi evitate daca respecți cateva masuri de profilaxie. Pastreaza mancarea la temperaturi de 4-8° C, daca o consumi la un interval mai mare de 2-3 ore de la preparare. Ori de cate ori consumi fructe, zarzavaturi și verdețuri, nu uita sa le speli înainte. La fel și vasele în care gatești. Ar fi bine sa-ți speli mainile nu numai dupa utilizarea toaletei, ci înainte de fiecare masa.

Evita sa iei alimente de la persoane care prezinta vreo leziune sau infecție (panarițiu) la nivelul mainilor. Ferește-te de produsele vandute pe strada (prajituri, produse de patiserie, hot-dog, mici, hamburger). Daca ai dubii în privința calitații surselor de apa potabila, fierbe apa înainte de a o consuma.