Povestea spusă de filmul O Lume Nouă are ca sursă de inspiraţie evenimente reale din familia scenaristului, astăzi puţin cunoscute publicului larg, din România sau SUA: la început de secol XX, sute de mii de români din Transilvania au emigrat în Statele Unite, atraşi de mirajul unei ţări primitoare, care promitea să ofere libertate, beneficii considerabile şi şansa unui nou început, indiferent de originea socială, naţionalitate sau nivelul de şcolarizare. Dintre cele două milioane de emigranţi din Austro-Ungaria ajunşi în SUA între 1900 şi 1910, câteva zeci de mii de maghiari, români, sârbi, croaţi au căutat locuri de muncă în minele de cărbuni din Pennsylvania, asumându-şi riscuri astăzi greu de conceput. Astfel, numai în decembrie 1907, în minele de cărbuni de pe coasta de Est a SUA şi-au pierdut vietile aproximativ 900 de emigranţi, îngropaţi în galerii de mină construite precar, fără ventilaţie şi fără norme elementare de siguranţă.
Filmările scurtmetrajului O Lume Nouă se vor desfăşura la jumătatea lunii noiembrie 2013, în New York. Din echipa internaţională a filmului fac parte directorul de imagine Shan Jin (China); sunetistul Rezwan Shariar Sumit (Bangladesh); inginerii de lumini Cenk Erturk (Turcia) şi Woonjae Park (Coreea de Sud), Erin Vassilopoulos (SUA), dar şi scenografele românce Lulu Petrescu şi Adriana Răcăşan.
Născută în 1986 şi absolventă a Facultăţii de Film din cadrul UNATC I.L. Caragiale, Luiza Pârvu a regizat până in prezent mai multe scurtmetraje. Trei dintre acestea, My Baby (2013), Draft 7 (2011), Aniversarea (2010), scrise şi produse alături de Toma Peiu, au fost prezentate la peste 80 de festivaluri şi evenimente de film din ţară şi străinătate. În 2012, Luiza Pârvu a fost nominalizată la Premiul Gopo Tânără Speranţă pentru regia filmului Draft 7.