La ieșirea din Whittier se înalță o construcție mare de 14 etaje, în apropierea munților, unde aproape întreaga suflare omenească din zonă își duce traiul la comun. Orășelul are circa 200 de persoane și majoritatea lor locuiesc în acest bloc.
Clădirea poartă numele de Turnurile Begich și în interior găsești tot ceea ce ai nevoie în viața de zi cu zi. Un fel de all-inclusive în vacanță. Construcția a fost realizată în 1956.
Cei de acolo spun că ies afară doar când vor să iasă la aer, la plimbare în natură sau când merg în vacanță. Iernile sunt aspre aici, iar activitățile de exterior sunt limitate astfel. Singura cale de a ajunge în Whittier, pe uscat, este să străbați o distanță de 4 kilometri prin tunel, însă doar pe timpul zilei, aceasta fiind închisă pe timpul nopții. În anotimpul rece, stratul de zăpadă ajunge la 6,35 m, iar vânturile care bat cu peste 60 km la oră fac parte din normal. Orașul Whittier are o lungime aproape la fel de mare ca tunelul și are sub 15 străduțe.
Vara, în schimb, turiștii sau localnicii se pot deplasa cu ajutorul a diverse amabarcațiuni pe apă.
Blocul de 14 etaje are post de poliție la intrare, are poștă, școală, sală de gimnastică, magazin, loc de joacă, apartamente, desigur, spălătorie, o mică clinică, chiar și o biserică. Școala este în spatele clădirii principale, dar sunt conectate printr-un tunel subteran. În general, rezidenții au tot ce le trebuie într-un singur loc.
Uimitor este că sunt și camere sau apartamente de închiriat, pentru turiști.
De departe par o colonie pregătită pentru o cursă spre Marte. Și, de ce nu, un subiect interesant de film.