O comisie WBA spune ca Doroftei a pierdut meciul cu Balbi

Apropo.ro / 08.03.2002, 10:15
O comisie WBA spune ca Doroftei a pierdut meciul cu Balbi
O comisie a World Boxing Association (WBA), formata din 12 judecatori, a stabilit ca pugilistul argentinian Raul Balbi a cîștigat, la o diferența de trei puncte, meciul pentru titlul mondial la categoria semiușoara disputat, pe 5 ianuarie, cu Leonard Doroftei, deși în ring

O comisie a World Boxing Association (WBA), formata din 12 judecatori, a stabilit ca pugilistul argentinian Raul Balbi a cîștigat, la o diferența de trei puncte, meciul pentru titlul mondial la categoria semiușoara disputat, pe 5 ianuarie, cu Leonard Doroftei, deși în ring românul a fost declarat învingator, anunța site-ul oficial al WBA.

În urma acestei decizii, Comitetul Executiv al WBA a aprobat, pe data de 15 februarie, la Caracas, cererea reprezentanților lui Balbi de a-l obliga pe Doroftei sa-i acorde revanșa pugilistului argentinian.

Comitetul Executiv al WBA a decis sa formeze o comisie de judecatori, ce a inclus arbitri și oficiali din 11 țari, care sa analizeze trei meciuri al caror rezultat final a fost contestat de catre învinși: John Ruiz – Evander Holyfield, Leonard Dorin Doroftei – Raul Balbi și Acelino Freitas – Joel Casamayor. Procedura stabilita de comun acord a fost urmatoarea: daca comisia WBA, formata din specialiști, stabilea, în urma vizionarii casetelor video cu meciurile respective, un alt învingator decît cel oficial, Comitetul Executiv urma sa-i acorde revanșa pugilistului defavorizat.

Cei 12 judecatori desemnați de WBA sa analizeze cele trei meciuri au fost împarțiți în patru echipe a cîte trei persoane, fiecare echipa vizionînd, prin rotație, doar rundele în care judecatorii oficiali ai meciurilor în cauza nu au luat aceeași decizie. Procedura a fost reluata pîna cînd echipele au ajuns la un consens în ceea ce privește cîștigatorul din fiecare runda analizata.

Pe baza rezultatelor stabilite de comisie, în cazul meciului dintre Doroftei și Balbi, decizia Comitetului Executiv al WBA a fost urmatoarea: „În timp ce judecatorii oficiali ai meciului au acordat, printr-o decizie neunanima, victoria lui Dorin, comisia de reevaluare a stabilit, prin metoda consensului, ca Balbi a cîștigat clar meciul, la o diferența de trei puncte. Aceste concluzii ale reevaluarii îl îndreptațesc pe Balbi sa ceara revanșa, solicitarea lui fiind aprobata în mod just. În scopul organizarii revanșei, parțile implicate se afla în negocieri”.

Leonard Doroftei a cucerit titlul mondial la categoria semiușoara, versiunea WBA, pe data de 5 ianuarie, la San Antonio, dupa ce l-a învins, la puncte, pe argentinianul Raul Balbi. La finalul meciului, doi dintre cei trei arbitri judecatori l-au vazut învingator pe Doroftei, în timp ce al treilea arbitru l-a declarat cîștigator pe pugilistul argentinian. Deciziile celor trei arbitri americani au fost urmatoarele: 114-113 pentru Doroftei, 115-112 pentru Doroftei și 115-112 pentru Balbi.

Cîștigatorul unei reprize a obținut 10 puncte, iar învinsul a primit 9 puncte.

Sursa: www.mediafax.ro