O cina romantica

27 06. 2002, 10:56
Pentru Paula, o mîncare nu seamana niciodata cu cealalta, pentru ca îi place sa improvizeze. Acesta este și motivul pentru care nu poate sa raspunda care e mîncarea preferata. Dintre cele pe care știe sa le faca! Pentru ca, din cele preparate de mama sa, povestește cu


Pentru Paula, o mîncare nu seamana niciodata cu cealalta, pentru ca îi place sa improvizeze. Acesta este și motivul pentru care nu poate sa raspunda care e mîncarea preferata. Dintre cele pe care știe sa le faca!

Pentru ca, din cele preparate de mama sa, povestește cu placere de cartofii franțuzești, la care tot secretul consta în felul în care combini ingredientele. Apoi, tot mama face cel mai bun piure din lume sau piept de pui la cuptor cu mujdei de usturoi și sos din roșii, ceapa și nu mai știu ce….

Cel mai și mai mult îi place carnea de pui alaturi de diverse sosuri și garnituri de cartofi sau alte legume gatite aproape dietetic; carnea de porc nu-i place.

Tainele bucatariei le-a deprins de la mama sa. De exemplu, nu toata lumea știe cum sa prepare carnea de vita astfel încît sa poți simți pe de-a-ntregul gustul acesteia.

Adica, daca vrei sa faci ciorba trebuie s-o pui de la început, pentru ca tot gustul sa ramîna în supa, dar daca vrei sa faci friptura la cuptor sau altceva, carnea se pune în apa în clocot, deoarece așa își pastreaza tot sucul.

Daca manînca ceva ce-i place, încearca sa faca și ea, deși nu știe rețeta. Pentru ca – spune Paula – pentru a gati bine trebuie sa ai talent. Sînt persoane care gatesc bine orice, în timp ce altele, chiar daca urmaresc o rețeta consacrata, nu reușesc nimic.

Eu am talent în bucatarie, poate și pentru ca-mi place sa gatesc. Totuși, cînd e vorba de o cina romantica, Paula apeleaza la sfaturile specialiștilor. Așa s-a întîmplat și cînd a pregatit mușchi de vita în sos de cireșe dupa rețeta restaurantului „La Mansarde”.

Sosul de cireșe

Se poate face în același vas în care s-a tras mușchiul de vita în unt. Pentru acest sos mai e nevoie de puțin vin roșu, sos Worchester, dulceața de cireșe și cireșe.

Acest sos se pune peste mușchiul de vita. Peste garnitura – rondele de ananas din conserva – se pune un sos de brînza, preparat din brînza franțuzeasca, smîntîna și unt.

Laurenția Axente, Sursa: ProTV Magazin