Nuntasi internati cu toxiinfectie alimentara

23 05. 2002, 15:25
Numarul nuntașilor din Cozia și Popești internați cu toxiinfecție alimentara, la secțiile de boli contagioase din Deva și Hunedoara, a crescut de la 33, la 39. Ștefan Repede, inspector șef al Inspectoratului Sanitar de Stat din județul

Numarul nuntașilor din Cozia și Popești internați cu toxiinfecție alimentara, la secțiile de boli contagioase din Deva și Hunedoara, a crescut de la 33, la 39.

Ștefan Repede, inspector șef al Inspectoratului Sanitar de Stat din județul Hunedoara, declara ca, în urma analizelor de laborator efectuate la alimentele consumate de nuntași, s-a constatat ca intoxicația alimentara s-a produs ca urmare a consumarii salatei boeuf, pregatita cu oua infestate cu salmonella.

Ștefan Repede mai afirma ca ancheta epidemiologica este în plina desfașurare, deoarece trebuie descoperite sursele de unde au fost procurate alimentele folosite la pregatirea meniului pentru cei 180 de nuntași.

Vinovat este administratorul cantinei

Pana la localizarea și eliminarea acestora, șeful Inspectoratului Sanitar din județul Hunedoara mai declara ca principalul vinovat de îmbolnavirea celor 39 de persoane este Gheorghe Baneasa, administratorul cantinei de la Liceul Traian din Deva, unde s-a desfașurat nunta.

„Cantina este o unitate autorizata din punct de vedere sanitar, iar administratorul nu avea voie sa prepare nici un fel de mancare cu alimente din exterior. Dupa finalizarea anchetei, se va stabili și sancțiunea pe care o vom aplica administratorului”, mai spune Ștefan Repede.

Nicolle Ebner [Hunedoreanul]