Specialiștii în fertilitate sunt șansa cuplurilor care nu pot avea copii pe cale naturală. Grație eforturilor lor, din 1978 încoace s-au născut cinci milioane de copii in vitro, în lumea întreagă.
Delegații organizației non-profit ICMART (International Committee Monitoring Assisted Reproductive Technologies) au anunțat că afirmația se bazează pe datele din 2008 și estimează că 350.000 de fertilizări in vitro au avut loc anual, în ultimii trei ani.
Organizația Mondială a Sănătății estimează că infertilitatea afectează între 10% și 15% din cuplurile reproductive, ceea ce înseamnă în jur de 80 – 100 de milioane de cupluri la nivel mondial. Pentru aceste cupluri, fertilizarea in vitro este deseori singura variantă de a avea propriul lor copil.
Numai în US, în jur de 1% sunt copii născuți, anual, prin această metodă, adică 61.000 de copii din 155.000 de astfel de operații. De când există această metodă în SUA, în jur de jumătate dintre copii născuți au venit pe lume datorită fetilizării in vitro.
Fertilizare in vitro
Fertilizarea in vitro este un proces prin care spermatozoidul bărbatului fecundează ovulul femeii în laborator. Acolo se formează embrionul care este transferat în uterul mamei, în general la 72 ore de la concepție.
Una din cauzele infertilității este vârsta. Femeile care se apropie de 40 de ani au această problemă. Femeile sub 35 de ani au o rată a succesului de 33%, iar ea scade odată cu înaintarea în vârstă, până la 12,5% pentru cele de 40-42 de ani.
Toate aceste proceduri de până acum au ajuns la o cifră uimitoare: 5 milioane de fertilizări in vitro, iar procesul este în creștere.
Dacă nu știați:
Punerea la punct și utilizarea acestui procedeu în tratarea infertilității la om a fost realizată de către medicul britanic sir Robert Geoffrey Edwards, permițând nașterea, la 25 iulie 1978, în clinica Bourn Hall din Londra, a primului copil conceput prin acest procedeu, Louise Joy Brown.