Nu e inima de vina
Palpitații, batai accelerate, scaderea ritmului cardiac, nu reprezinta întotdeauna manifestari ale unei boli de inima. Poți sa ai palpitații atunci cand te enervezi. Inima suporta influența sistemului nervos, care o accelereaza sau îi franeaza ritmul. Este la fel ca un motor de mașina.
La unele persoane, situațiile tensionate, neliniștea, discuțiile aprinse, pot provoca palpitații (tahicardie) sau pot genera o stare în care se fac simțite zvacniri puternice ale inimii în piept (extrasistole).
Nu de fiecare data inima este vinovatul principal. Cauza acestor neajunsuri poate fi sistemul de accelerare, care nu este bine reglat.
O soluție pentru aceste neajunsuri o poate constitui fitoterapia. Sunt, de asemenea, recomandate ședințele de relaxare. În unele cazuri, medicul recomanda sedative.
Lipsa de substanțe minerale îți taie rasuflarea
Un deficit de magneziu, potasiu, calciu antreneaza, cateodata, spasmofilia, care poate provoca tulburari neuro-musculare.
Cum inima este un mușchi, la nivelul ei se pot face simțite înțepaturi, arsuri, la nivelul toracelui. Alta situație care provoaca astfel de senzații poate fi lipsa fierului, în special la femei, în timpul ciclului menstrual.
Anemia, în faze severe, poate sa dea semne de afectare cardiaca.
Digestia, un factor care pote fi acuzat
În caz de consum excesiv de bauturi gazoase, paine proaspata, leguminoase, mancate în graba, se degaja gaze la nivel intestinal.
Prin umflare, se produce presiune la nivelul diafragmei, care comprima inima și îi afecteaza ritmul.
Alți dușmani ai inimii
Cafeaua, ceaiul, cacaua, consumate în cantitați excesive, fac inima sa o ia razna și genereze contracții dezordonate.
Soluția pentru a scapa de aceste neajunsuri este reducerea consumului de astfel de bauturi sau înlocuirea lor cu cele fara cofeina.
Semne de îngrijorare
O durere intensa în piept poate fi rezultatul unei angine pectorale sau al unui infarct. Sufocarea la efort este legata de insuficiența cardiaca.
Starea febrila, la un cardiac, poate semnala o inflamare a pericardului (învelișul inimii) sau a endocardului (cavitatea interioara).