Nu calca gandacul de bucatarie! Ti-ar putea salva viata!

08 09. 2010, 12:33

Simon Lee, un cercetator al Universitatii din Nottingham, Marea
Britanie, a descoperit ca tesutul extras din creierul gandacului de
bucatarie contine noua molecule diferite, toxice bacteriilor.

El spera ca aceste molecule ar putea deveni in curand tratamente
impotriva bacteriilor E-coli si Stafilococul auriu, care devin din
ce in ce mai rezistente la
medicamentele de azi
.

In urma testelor, acesta a reusit sa distruga peste 90% din
bacteriile infectioase fara sa afecteze celulele umane.

E-coli (Eschierichia coli) este o bacterie ce poate cauza

infectii digestive serioase
avand ca simptomologie crampe
severe la stomac, diaree apoasa, greata si varsaturi.

Stafilococul auriu (Staphilococcus aureus meticilino-rezistent)
este si el o bacterie ce exista la nivelul pielii sau nasului.

Un sfert din persoanele sanatoase sunt purtatoare ale acestei
bacterii si in majoritatea cazurilor nu produce infectii. Dar in
cazul unei plagi taiate sau a unei leziuni inflamatorii, bacteria
patrunde la nivelul tegumentelor si poate produce vezicule
(basicute cu lichid) dureroase, furuncule inflamatorii, cu
tumefiere si puroi.

In cazul in care patrunde in organism, poate produce infectii
severe
de tipul pneumoniei
sau poate intarzia vindecarea unor plagi
postoperatorii.

Infectiile stafilococice sau e-coli se trateaza cu antibiotice
(de exemplu penicilina, oxacilina, amoxicilina si meticilina) insa,
in unele cazuri, infectiile nu raspund la aceste antibiotice.

Revenind la
gandacul de bucatarie
, Simon Lee declara ca „aceste insecte
adesea traiesc in medii insalubre si neigienice unde se confrunta
cu mai multe tipuri de bacterii. Asadar este logic sa isi dezvolte
modalitati de a se proteja impotriva acelor micro-organisme”.