Nokia E61
La prima vedere s-ar putea sa spui ca este prea ” patrațos”. Când pui pentru prima data mâna pe el s-ar putea într-adevar sa para pre lat. Este puțin neobișnuit pentru un telefon mobil sa încapa mai greu într-o mâna.
De aici s-ar putea trage și o prima concluzie. Este destul de greu sa lucrezi cu el cu o singura mâna. Sa mergem însa mai departe. Carcasa este din aluminiu, conferind o imagine de robustețe destul de placuta. Tot la exterior am mai întâlnit un senzor de lumina pentru ajustarea automata a luminozitații ecranului și un led pentru indicarea prezenței unui mesaj tip email.
Tastatura este tip QWERTY și ocupa o buna parte din corpul terminalului. Tastele sunt bine distanțate și în plus prezinta un material antiaderent foarte placut la atingere, navigarea prin intermediul acestora fiind foarte facila. Ecranul ocupa cam jumatate din corpul terminalului și ofera acestuia un aspect unic.
Acest fapt se datoreaza dimensiunii și formei ecranului. Pe lânga faptul ca este mare, este primul telefon la care am vazut un ecran ” pe lat”. Arata foarte interesant și ofera în acela și timp o imagine excelenta, chiar și în soare puternic.
E61 este îndesat cu majoritatea tehnologiilor existente în acest moment pe piața. În laborator am folosit în special conexiunea Wi-fi. Cum aici avem în permanența o rețea de acest tip, a fost mult mai simplu sa navigam cu E61. Deși nu are ecran sensibil la atingere, E61 permite o navigare foarte facila prin intermediul tastelor. Nu lipsesc însa nici EDGE sau UMTS așa ca toata lumea va fi mulțumita. Daca mai ai nevoie și de altceva mai clasic, poți apela la Bluetooth pentru sincronizare, IR pentru transferuri mai mici sau priza USB directa pentru transfer de date. Pentru stocare poți apela la slotul miniSD din dotare.
Interesant la prima vedere, unic în design, placut în utilizare și plin de tehnologie. E61 își poate face cu succes loc pe piața terminalelor inteligente.