Ningen, creatura adâncurilor! Legendă sau adevăr? (Poze)

31 10. 2012, 18:20

Printre ciudatele creaturi ale adâncurilor apelor Antarcticii se află și Ningen, așa cum o numesc japonezii și care se traduce „om”.

În urmă cu ani buni, japonezii spuneau că în apele Antarcticii ar exista o asemenea creatură teribilă cu o formă umanoidă, pe care au vâzut-o foarte puține persoane. Acest Ningen are înotătoare în locul mâinilor și picioarelor unui om, dar că nu ar fi lipsit complet de degete.

Așa ar arăta cu coada de sirenă

Pentru a căpăta o doză și mai mare de adevăr, membrii a mai multor echipaje de pe diverse vase au vorbit despre creatură că ar exista și că au întâlnit-o în drumurile lor.

Ningen are un colorit alb, integral, și o lungime de aproximativ 30 de metri. Corpul are forma unui om, doar că are crescute înotătoare care s-ar termina într-un fel de degete, cinci la număr.

Alteori Ningen este descris ca având o coadă precum a unei sirene. În toate poveștile, creatura apare cu trăsături faciale umanoide.

Au existat persoane care l-au văzut, de la distanță, și la suprafața apei, și au crezut că este forma de o nouă specie de creatură marină. Pe măsură ce s-au apropiat, Ningen a dispărut rapid sub apele înghețate.

A fost văzută și la suprafața apei, în Antarctica

Pentru cei mai mulți, Ningen este considerat a fi o legendă urbană, însă forumurile din Japonia abundă în fotografii și imagini video cu ciudata creatură. Ea a fost întâlnită în apele Pacificului, Antarcticii și Oceanului Atlantic.

Se mai zvonește că autoritățile japoneze cunosc adevărul, dar se feresc să dezvăluie amănunte despre acest subiect.

În folclorul japonez există, printre multe altele, o creatură subacvatică ce avea o carapace gen de țestoasă, și membrele mult mai lungi decît ale acesteia, pe nume Yokai. Despre Ningen se crede că ar avea cam aceleași origini, pentru că îi seamnănă mult lui Yokai.

Dacă există sau nu a prins la public ca subiect, și nu este exclus ca imaginile să fie trucate. Cu toate acestea, Ningen este un subiect ce intrigă și despre care se vorbește din anii 90 până astăzi.