Nicu Vlad: Rezultatele de la CE ne obliga pentru Olimpiada

Apropo.ro / 27.04.2004, 09:28
Nicu Vlad: Rezultatele de la CE ne obliga pentru Olimpiada
Antrenorul lotului național de haltere, Nicu Vlad, a declarat, duminica seara, la sosirea reprezentativei României de la Campionatele Europene, ca rezultatele obținute la competiția de la Kiev îi obliga pe halterofilii români sa obțina performanțe asemanatoare și la

Antrenorul lotului național de haltere, Nicu Vlad, a declarat, duminica seara, la sosirea reprezentativei României de la Campionatele Europene, ca rezultatele obținute la competiția de la Kiev îi obliga pe halterofilii români sa obțina performanțe asemanatoare și la Jocurile Olimpice.

„Am cîștigat o medalie de aur, trei de argint, una de bronz, un loc patru, un loc cinci. Performanțele sînt deosebite, dar ne obliga mai mult pentru Olimpiada. Nu trebuie sa ne îmbatam cu apa rece, pentru ca ne va fi și mai greu la JO. Am discutat cu sportivii și le-am spus ca aceste rezultate ne obliga sa fim cît mai serioși în pregatire și sper sa reușim sa cîștigam macar o medalie la JO”, a spus Vlad.

Nicu Vlad susține ca la Jocurile Olimpice sportivii se prezinta mult mai pregatiți decît la un campionat european sau mondial. „Este greu de spus ce sportiv român va cîștiga la JO. Olimpiada nu seamana cu nici un concurs, mai ales ca este o competiție de anvergura și toți își pun speranțe în medalia olimpica. La CM și CE vin sportivii pregatiți, dar la JO vin de doua ori mai bine pregatiți”, a spus Vlad.

Halterofilul Adrian Jigau, cîștigator a trei medalii, a afirmat ca la JO va evolua la categoria 56 de kilograme și nu la 62 de kilograme, așa cum a facut-o la Kiev. „A fost foarte greu, mai ales ca am urcat o categorie, dar a ieșit binișor. Pentru Olimpiada voi evolua la 56, pentru ca ar fi prea greu la 62. La Europene merge, dar la JO ar fi foarte greu. Ma așteptam la medalii, dar nu chiar titlu, mai ales ca am avut adversari puternici. Mai sînt trei luni și îmi doresc sa obțin rezultatul de la Kiev”, a spus Jigau, care a menționat ca atunci cînd va simți ca nu mai poate lua medalii se va retrage din activitate.

Sportiva Marioara Munteanu, care a cîștigat doua medalii de argint, a afirmat ca, deși concursul a fost dificil, a meritat. „Sper ca și la JO sa obțin un loc cît mai sus, poate chiar pe podium”, a afirmat Munteanu.

Componenții lotului național de haltere au revenit în România, duminica seara, fiind așteptați la Aerportul Internațional Otopeni și de campionul mondial Valeriu Calancea, care nu a fost prezent la CE din cauza unei accidentari.

Mediafax