Nicole Kidman e dependentă de prăjituri

19 07. 2014, 07:00


Actriţa australiană spune că una dintre plăcerile ei vinovate este să savureze prăjituri şi plăcinte: „Nu pot mânca o felie de tort în fiecare noapte – dar de trei, patru ori pe săptămână, îmi permit! Am o dietă sănătoasă dar, în acelaşi timp, ador prăjiturile şi ciocolata”.
„Am fost întotdeauna tipul de fată înaltă şi slabă şi nu m-am schimbat de la 15 ani. Am un corp de băiat. Mi-ar fi plăcut să am sâni şi un fund ca al lui Jennifer Lopez, dar nu am de gând să îmi fac operaţie, aşa că asta e!”. Nicole Kidman insistă că nu a renunţat niciodată la mâncărurile favorite de dragul siluetei, cu atât mai puţin la deserturi. De altfel, la nunta sa cu Keith Urban, actriţa a avut un tort senzaţional, de trei etaje, din zmeură şi mascarpone, cu sirop şi petale organice de trandafir.
Iar pe site-ul ei, Nicole Kidman recomandă un desert foarte popular în ţara ei natală, Australia, dar şi în Noua Zeelandă. Pavlova, un tort cu bezea, fructe proaspete şi frişcă, a fost creat în onoarea balerinei ruse Anna Pavlova, în anii ’20, când aceasta a avut un turneu în regiune. Delicios şi festiv, Pavlova este desertul preferat de familie în zielele de sărbătoare.

Pavlova


Ingrediente: 3 albuşuri de ou, sare, 1 cană zahăr, 1 lingură amidon, 1 linguriţă suc de lămâie, 1 ¼ frişcă, 1/2 cană zahăr pudră, căpşuni proaspete.
Mod de preparare: Într-un castron, băteţi albuşurile bine şi adăugaţi treptat trei sferturi de cană de zahăr. Amestecaţi restul zahărului cu amidonul şi încorporaţi-l împreună cu sucul de lămâie în bezea. Bezeaua se pune într-o tavă rotundă, pe o hârtie de pergament şi se pune la cuptorul încins la 150 de grade Celsius pentru o oră. După ce e gata, se mai lasă bezeaua în cuptor pentru 30 de minute. Într-un castron, se bate frişca cu zahărul pudră până se întăreşte, apoi se decorează bezeaua. Deasupra se pun felii de fructe proaspete: kiwi, căpşuni, portocale etc.