Negrișori cu camașuțe albe

22 03. 2005, 12:28
Ingrediente 5 galbenușuri, 180 g zahar pudra, 1 plic praf de copt, zeama de lamaie, 1 varf de cuțit amoniac, 5 albușuri, 50 g faina, 30 g cacao, 6 albușuri, 300 g zahar. Pentru crema 200 g unt, 200 g zahar pudra, 6 galbenușuri, cacao, 1 ciocolata. Preparare


Ingrediente
5 galbenușuri, 180 g zahar pudra, 1 plic praf de copt, zeama de lamaie, 1 varf de cuțit amoniac, 5 albușuri, 50 g faina, 30 g cacao, 6 albușuri, 300 g zahar.

Pentru crema
200 g unt, 200 g zahar pudra, 6 galbenușuri, cacao, 1 ciocolata.

Preparare
Se freaca cele 5 galbenușuri cu zaharul pudra. Se adauga praful de copt și amoniacul, stinse cu o lingurița zeama de lamaie, apoi compoziția se toarna într-o forma unsa și tapetata cu faina.

Deasupra se pun 5 albușuri batute spuma, amestecate cu faina și praful de cacao, apoi blatul se coace la foc potrivit. Separat, se bat alte 6 albușuri cu zaharul tos și se coc la foc mic. Crema se pregatește din untul batut spuma cu zaharul pudra. Se adauga pe rand 6 galbenușuri și puțina cacao, apoi se toarna deasupra bezelei.

Se poate orna cu frișca sau ciocolata rasa și se servește a doua zi.