Negresa cu nuca de cocos

08 11. 2005, 16:05
Ingrediente pentru 6 porții 300 g zahar, 100 ml ulei, 600 g faina, 3 linguri cacao, 4 linguri gem acrișor, 100 g miez de nuca, 100 g fulgi de nuca de cocos, 300 ml lapte, coaja rasa de lamaie, zahar vanilinat, 1 lingurița zeama de lamaie, 1 lingurița bicarbonat.


Ingrediente pentru 6 porții
300 g zahar, 100 ml ulei, 600 g faina, 3 linguri cacao, 4 linguri gem acrișor, 100 g miez de nuca, 100 g fulgi de nuca de cocos, 300 ml lapte, coaja rasa de lamaie, zahar vanilinat, 1 lingurița zeama de lamaie, 1 lingurița bicarbonat.

Preparare
Se freaca, într-un castron mare, zaharul cu uleiul. Se dauga bicarbonatul „stins” cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilinat, gemul (de caise sau vișine) și 300 ml lapte. Dupa ce totul s-a omogenizat perfect, se adauga, treptat, nucile taiate felii subțiri, și faina, cernuta împreuna cu praful de cacao. Se framanta un aluat, nu prea tare, și se pune într-o tava unsa cu ulei și tapetata cu faina. Se pune tava la cuptor 25-30 de minute, pana cand se rumenește frumos. Se taie în tava, se scoate pe un gratar și se lasa sa se raceasca. Se servește pudrata cu fulgi de nuca de cocos.