Negresa

Apropo.ro / 05.04.2005, 11:57
Negresa
Ingrediente: 2 pachete unt, 100 g cacao, 3 pahare zahar, 6 oua, 1 praf de copt, 1 pachețel zahar vanilinat, 50 ml lapte, 300 g faina. Pentru crema: 1 cutie branza mascarpone, 1 ceașca zahar, 1 cutie smantana dulce, 1 ciocolata. Preparare: Untul, zaharul, zaharul


Ingrediente:
2 pachete unt, 100 g cacao, 3 pahare zahar, 6 oua, 1 praf de copt, 1 pachețel zahar vanilinat, 50 ml lapte, 300 g faina.

Pentru crema:
1 cutie branza mascarpone, 1 ceașca zahar, 1 cutie smantana dulce, 1 ciocolata.

Preparare:
Untul, zaharul, zaharul vanilinat, praful de cacao și laptele se fierb, amestecandu-se permanent, sa nu se prinda, pana ce obținem o pasta omogena. Se lasa sa se racesca. Între timp, se separa galbenușurile de albușuri (albușurile se bat fara prea mult efort).

Dupa ce s-a racit compoziția, se adauga galbenușurile, faina cernuta cu praful de copt și albușurile spuma. Se pune compoziția într-o forma bine tapetata cu grasime și faina. Se coace, la foc potrivit, 30-40 de minute. Separat, se bate cu mixerul branza mascarpone cu zaharul și se adauga treptat smantana, pana se obține o crema pufoasa ca frișca. Negresa se acopera cu crema, iar deasupra se rade ciocolata.