Navratilova se va retrage la sfîrsitul anului

Apropo.ro / 19.05.2004, 09:05
Navratilova se va retrage la sfîrsitul anului
Jucatoarea americana de tenis Martina Navratilova, în vîrsta de 47 de ani, a anunțat ca intenționeaza sa-și încheie definitiv cariera la sfîrșitul anului 2004. "Am vrut sa ma opresc înca de anul trecut, dar Lisa Raymond (n.r. - partenera de dublu a Martinei Navratilova)

Jucatoarea americana de tenis Martina Navratilova, în vîrsta de 47 de ani, a anunțat ca intenționeaza sa-și încheie definitiv cariera la sfîrșitul anului 2004.

„Am vrut sa ma opresc înca de anul trecut, dar Lisa Raymond (n.r. – partenera de dublu a Martinei Navratilova) m-a convins sa mai aștept un an”, a afirmat Navratilova, luni, la Viena, pentru agenția austriaca APA.

Navratilova se antreneaza la Viena în vederea participarii la turneul de simplu din cadrul Internaționalelor de tenis ale Franței, care se vor desfașura la Roland Garros, în perioada 24 mai – 6 iunie.

Jucatoarea americana a revenit în circuitul de simplu cu ocazia participarii la turneul Amelia Island, desfașurat în SUA, unde a fost eliminata înca din primul tur de jucatoarea Milagros Sequera, din Venezuela.

Martina Navratilova, fosta ocupanta a locului întîi în clasamentul mondial, a cîștigat de-a lungul carierei 167 de titluri la simplu, dintre care 58 de Grand Slam (18 la simplu, 31 la dublu și 9 la dublu mixt).

Sportiva a fost selecționata în echipa Statelor Unite care a întîlnit, în aprilie, reprezentativa Sloveniei, în cadrul Fed Cup. Din palmaresul jucatoarei lipsește un titlu olimpic, de aceea ea spera sa obțina calificarea la Jocurile Olimpice de la Atena.

Martina Navratilova a afirmat ca dupa ce își va încheia cariera sportiva își va împarți timpul între Florida, unde intenționeaza sa-și cladeasca o cariera politica, și stațiunea montana Aspen.

Mediafax