Ambele planete se afla intr-un sistem de cinci planete, numit Kepler-20, aflat la aproximativ 1.000 de ani lumina departare, in constelatia Lira. Planetele, numite Kepler-20e si Kepler-20f, sunt totusi prea aproape de steaua lor fata de zona optima de locuire pentru a putea exista apa in stare lichida pe suprafata lor. Temperatura de pe Kepler-20f ar fi de aproximativ 426 de grade Celsius, o temperatura similara cu cea de pe suprafata planetei Mercur. Pe Kepler-20e, temperatura se pare ca depaseste 760 de grade Celsius.
„Aceasta descoperire demonstreaza pentru prima data faptul ca planete de marimea Terrei exista si in jurul altor stele, iar noi am fost capabili sa le descoperim”, a declarat Francois Fressin, de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics din Cambridge, Massachusetts (SUA).
La inceputul lunii decembrie, specialistii de la NASA au confirmat existenta unei planete foarte asemanatoare Pamantului, care are caracteristici propice vietii. Planeta se numeste Kepler-22b si are o masa de 2,4 ori mai mare decat cea a Terrei. Se afla la o distanta de circa 600 de ani lumina si efectueaza o rotatie completa in jurul stelei sale in 290 de zile.