Rămaşi să jurizeze în doi, chef Bontea va primi preparatele de pe banda misterelor în timp ce va rememora versuri ale şlagărelor româneşti, iar chef Dumitrescu va propune o notă metodă de a stabili cine gustă primul din preparatele misterioase ce stau sub cloş: piatră-foarfecă-hârtie.
Preparate excentrice sub cloşurile juraţilor ,,Chefi la cuţite”
Tot în această seară, chefii vor degusta un preparat al cărui gust sărat, dulceag şi uşor acru îi va lăsa să afirme că se aseamănă cu combinaţia între ,,tiramisu şi pulpe de pui”. Totuşi, excentricul concurent care le va propune chefilor o experienţă diferită are încredere că va obţine cel puţin două cuţite, pentru că este la fel de ,,dur şi perfecţionist” ca cheful său preferat, Cătălin Scărlătescu. Surprizele din farfurii nu se opresc aici, căci o concurentă din China vine să demonstreze că prin adăugarea unor ingrediente secrete, specifice oraşului Sichuan, poate ajunge la inimile juraţilor. Dual taste Tofu, acesta este numele preparatului gătit după o reţetă autentică ce datează de mai bine de o sută de ani. Plăcinta traditional săsească, ,,prăjitura soacrei”, dar şi salata grecească reinterpretată vor face parte în această seară din farfuriile ce se duelează pentru a obţine un loc în etapa următoare a emisiunii.
Concurenţi pasionaţi, veniţi de peste granite pentru a-i avea ca mentori pe cei trei chefi, oameni a căror poveste va impresiona şi candidaţi ce vor intra în platou în aplauzele tuturor, fac parte din ingredientele ediţiei din această aseară. Mulţi se bat pentru un loc în echipele finale, iar pe măsură ce cuţitele sunt împărţite celor talentaţi, speranţele chefilor Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu de a-şi adjudeca competiţia în acest sezon cresc. Cine le va obţine pe toate trei, urmează să vedem diseară pe Antena 1, de la ora 20:00, într-o nouă ediţie savuroasă ,,Chefi la cuţite”.