Motivele pentru care varza este considerată un aliment-minune
Iată care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de varză, acest elixir natural al tinereții:
– Sursă de fibre. Tratează constipația și reglează digestia.
– Sucul de varză tratează ulcerul și protejează mucoasa stomacului.
– Acidul folic din varză este excelent pentru femeile însărcinate.
– Femeile care alăptează își pot aplica pe sâni frunze de varză pentru a scăpa de senzația de durere.
– Vitaminele din varză ne sporesc imunitatea organismului.
– Betacarotenul din varză îi protejează pe vârstnici de cataractă.
– Varza este aliment-vedetă în curele de slăbire, fiind sățioasă și slab caloric.
– Varza roșie reduce riscul de Alzheimer.
– Antioxidanții din varză ajută pielea să fie mai luminoasă și o protejează de efectele poluării și ne ferește de cancer.
Celebra dieta cu supă de varză
Nu este recomandată pentru perioade lungi de timp, însă, pe termen scurt, dieta cu supă de varză face minuni pentru siluetă pentru că favorizează pierderea rapidă a kilogramelor acumulate în plus.
Persoanele care nu suportă gustul supei de varză pot lua suplimente naturiste, sub formă de capsule, pe bază de varză.
Așadar, ca o concluzie, varza stimulează imunitatea și ne ferește de boli grave și nici nu are un gust rău. Este recomandat să mâncăm varză de trei ori pe săptămână, pentru că este bogată în vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E și K) și minerale (magneziu, potasiu, calciu, fier), care, printre altele, ajută organismul să facă față agenților patogeni (virusuri și bacterii).