Mobilier la prețuri astronomice pentru Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală
Spitalul Bagdasar Arseni din București a fost reabilitat și consolidat astfel că poate rezista și unui cutremur de 8 grade pe scara Richter și a fost prevăzut cu sistem anti-suicid la geamuri.
Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău
Pe holurile celui mai mare spital de neurochirurgie din țară se aude muzica ambientală, secțiile sunt pe culori, la fel ca și ușile: albastru pentru saloane, roșu pentru cabinetele medicilor și gri pentru spații administrative și toalete.
Spitalul dispune acum și de 40 de rezerve de lux, dintre care 10 sunt tip apartament, cu două camere, unde pacientul primește pijamale, prosoape și veselă.
Cei care sunt internați aici plătesc între 200 și 400 de lei, iar rudele care însoțesc pacientul încă 100 de lei.
Pentru unele rezerve suma de investiție a depășit și 10.000 de euro. „În medie pe o rezervă s-au investit 10.00î de euro, pe care îi amortizăm într-un an de zile, scoatem 1 miliard„, spune Anca Buliman, manager spitalul Bagdasar Arseni.
În ce privește costul mobilierului, spitalul a achiziționat pentru camere:
– noptiere cu frigider la prețul de 9.600 de lei
– fotoliu – 8.500 de lei
– canapea 5.200 de lei
– dulap de haine cu două uși – 8.700 de lei
– măsuță mică (pentru cafea): 4.569 lei + TVA
– masă dressing cu oglindă: 10.884 lei +TVA
– pat cu patru secțiuni și mișcări de translație: 19.660 lei +TVA
– dulap din lemn masiv superfinisat: 10.277 lei + TVA
– masă birou din lemn masiv cu sertar: 3.032 lei +TVA
– comodă din lemn masiv cu trei sertare mari: 4.880 lei +TVA
– scaun elegant pentru birou cu cadru din lemn masiv și suport pentru brațe: 3.221 lei + TVA
Peste 10 milioane de euro a reprezentat contractul pentru cumpărarea de echipament medical și de mobilier. Doar două milioane de euro au fost folosite pentru echipament, alte opt milioane, pentru mobilier.
„Investiția s-a ridicat la 23 de milioane de euro, din care 19 milioane de euro i-a asigurat Ministerul Sănătății, 4 milioane au fost asigurați de Banca Mondială, pe partea de consolidare. De asemenea, s-au mai investit încă 16,4 milioane de euro pentru aparatură de înaltă performanță, pentru dispozitive și echipamente medicale, pentru mobilier, bani care au fost alocați de Ministerul Sănătății. Cea mai mare parte din bani pentru echipamente și mobilier au fost alocați anul acesta ca să se poată finaliza achizițiile„, a spus Eugen Nicolăescu într-o conferință de presă susținută la Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.
Firma care furnizează mobila pentru spital este o companie de consultanță management, deținută de Sorin Apostu, fost primar din Cluj-Napoca. Aceasta a preluat operațiunile unei fabrici de mobilă, controlată de acleași Apostu.
MobAs SRL a fost o companie cu foarte mare trecere la afacerile cu statul, aceasta a colaborat în trecut cu Compania Națională a Huilei, S.C. Hidroconstrucția Hațeg, Spitalul Petroșani, Spitalul Lupeni, Primăria Municipiului Petroșani sau Consiliul Județean Hunedoara.
Curtea de Apel Mureș l-a condamnat pe Sorin Apostu în vara acestui an, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. În dispozitivul hotărârii se arată: se condamnă inculpatul la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la spălare de bani, 3 ani de închisoare pentru trafic de influență, 8 luni de închisoare pentru instigare la fals sub semnătură privată. Instanța l-a achitat pe fostul primar pentru infracțiunea de luare de mită și pentru cea de complicitate la fals sub semnătură privată.