MM Stoica ii inteapa pe dinamovisti

Apropo.ro / 18.12.2007, 10:05
MM Stoica ii inteapa pe dinamovisti
Mihai Stoica spune ca este "reconfortant sa se uite de sus" la campioana en-titre, Dinamo, in clasamentul Ligii I

Presedintele clubului Unirea Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, luni, cu ocazia unei serbari la care a participat alaturi de componentii formatiei ialomitene, ca este „reconfortant sa se uite de sus” la campioana en-titre, Dinamo, in clasamentul Ligii I.

„Steaua, practic, e la egalitate de puncte cu noi. Nu ma asteptam sa fim la sase puncte distanta de Dinamo, sa ne uitam de sus la campioana en-titre. E reconfortant, mai ales ca a fost mereu o rivalitate intre mine si cei de la Dinamo si chiar daca am parasit Steaua, ma simt foarte bine cand ne uitam de sus la Dinamo. Deocamdata suntem putin trecuti de jumatatea campionatului. E prematur sa tragem concluzii. Mai e mult, dar suntem convinsi ca ne putem indeplini obiectivul”, a spus Stoica.

Mihai Stoica a afirmat ca a prezis inca de acum doua saptamani ca CFR Cluj va pierde partida cu Poli Stiinta Timisoara, din cadrul etapei a XIX-a a Ligii I. „Am prezis de doua saptamani ca CFR va pierde la Timisoara. Campionatul se joaca. Ma asteptam ca CFR sa inceapa sa piarda”, a completat Stoica.

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a mentionat ca 2007 a fost cel mai bun an din cariera sa de tehnician. „A fost cel mai bun an si din cariera mea de antrenor. A fost un an in care am facut multe puncte si cred ca nu se putea mai bine. E greu sa fie mai bine de atat, dar avem un club unde se lucreaza in liniste si daca e liniste, sunt rezultate. Daca se mentine aceasta atmosfera, cred ca putem ramane acolo sus, chiar daca va fi foarte greu”, a adaugat Petrescu.

Tehnicianul formatiei ialomitene este convins ca titlul s-ar fi jucat chiar daca Poli Timisoara nu ar fi invins pe CFR Cluj. „Cred ca chiar daca nu batea Timisoara pe CFR, campionatul se juca. Sunt opt puncte, pot deveni cinci daca Rapid castiga miercuri la Piatra Neamt si nu sunt asa de greu de remontat in 15 etape”, a spus Petrescu.

Intrebat cum se simte cand priveste clasamentul Ligii I si vede ca formatii ca Steaua si Dinamo sunt in urma Unirii Urziceni, Petrescu a raspuns: „Cu Steaua suntem practic la egalitate. Dinamo e putin mai jos, dar linia se trage in mai. Sincer, atunci as vrea sa ma uit in jos”.

Mijlocasul Bogdan Mara considera ca la Urziceni a inceput sa se formeze „o gasca frumoasa. „Cred ca a inceput sa se formeze o gasca frumoasa la Urziceni. Am reusit sa formam o echipa. Cred ca pana la urma asta este cheia succesului nostru in acest an. Sper ca la anul sa ne atingem obiectivele. Nu ma asteptam chiar la acest parcurs. Deocamdata suntem pe un drum bun. Trebuie sa continuam, nu ne ajunge sa ne oprim aici. Este rodul muncii noastre. Nu am primit cadouri de la nimeni. Tot ce am reusit a fost pe munca noastra”, a adaugat Mara.

Bogdan Mara crede ca lupta pentru titlu s-a relansat dupa ce CFR Cluj a suferit prima infrangere din campionat in meciul cu Poli Stiinta Timisoara. „Cred ca s-a relansat campionatul. Rapid, daca bate, se apropie la cinci puncte. Se joaca, e un campionat strans, nu e o echipa care sa castige toate meciurile. Oricine poate bate pe oricine si va fi un campionat strans pana la final”, a subliniat Mara.

Componentii echipei Unirea Urziceni au oferit, luni, in comuna 1 decembrie 1918, din judetul Ilfov, cadouri copiilor cu dizabilitati de la fundatia Motivation Romania. Jucatorii formatiei ialomitene printre care Bogdan Mara, Ersin Mehmedovici, Catalin Grigore, George Galamaz, Valentin Negru, Ciprian Petre, Cristian Constantin, dar si presedintele Mihai Stoica, directorul sportiv Viorel Moldovan si antrenorul Dan Petrescu au dansat alaturi de copiii de la fundatia Motivation Romania pe melodiile trupei HI-Q si au facut poze. Singurii care nu au dansat au fost portarul Bogdan Stelea si patronul Dumitru Bucsaru, care au preferat sa stea la o masa si sa discute.

Presedintele Mihai Stoica este de parere ca evenimentul din comuna 1 decembrie 1918 a fost unul reusit. „A fost un spectacol reusit si ma bucur ca am stat alaturi de acesti oameni deosebiti, chiar daca au probleme”, in timp ce antrenorul Dan Petrescu a declarat: „S-a vazut azi ca stim sa si dansam, ca stim sa jucam si fotbal, deocamdata. A fost un eveniment extraordinar”.