Mircea Solcanu – “La mine acasă, merele se uită la televizor”
„Prima reţetă pe care am de la mama a fost cea
de omletă. Apoi, am învăţat din ce în ce mai multe trucuri
culinare, eu am crescut cu cheia la gât şi trebuia să-mi fac singur
de mâncare”, ne dezvăluie vedeta Acasă TV. Cât timp îşi petrece în
bucătărie? „Tot timpul pentru că trăiesc într-un open space. Stau
toată ziua prin bucătărie sau pe lângă. La mine acasă, merele se
uită la televizor, laptopul la iaurt şi cărţile la frigider”.
Prezentatorul „Poveştirilor de noapte” preferă mâncărurile
simple, salatele în special, iar dacă s-ar aemăna cu un condiment,
ar alege wassabi „colorat şi iute”. Iar din frigider nu-i lipseşte
niciodată untul: „Cred că tot ce e bun pe lume are, cu siguranţă,
unt în compoziţie”.
Se pun la călit o ceapă şi câţiva căţei de usturoi, apoi se adaugă
fasolea din conserve, deja fiartă sau, dacă aveţi timp şi nervi să
o fierbeţi, atunci vă doresc succes. Se căleşte şi fasolea câteva
minute, împreună cu ceapa şi cu usturoiul, iar apoi se pune în
compoziţie un sos preparat din ardei iute, miere şi soia. Poftă
mare!