Mintim poporul cu televizorul

18 10. 2005, 14:33
"La finalul razboiului cu CNA, din emisiunea "Tradati in dragoste" nu a mai ramas decit numele. Scandalagiii expusi dramatic de Ernest sint amatori platiti in contracte de prestari servicii." Era de așteptat. [...] Ca e înca în eter nu mira pe nimeni, doar suntem un popor care


„La finalul razboiului cu CNA, din emisiunea „Tradati in dragoste” nu a mai ramas decit numele. Scandalagiii expusi dramatic de Ernest sint amatori platiti in contracte de prestari servicii.”

Era de așteptat. […] Ca e înca în eter nu mira pe nimeni, doar suntem un popor care savuram certurile și mizeria. Citeam raportul Comisiei Europene despre televiziunile românești, savurând partea cu „televiziunile și-au coborât standardul”.

E normal, pentru ca nu faci treaba cu emisiuni culturale, sau, și mai rau, emisiuni care sa te împinga sa gândești. NU, televiziunile românești au scopul unic de a destinde publicul. Ca asta înseamna familia Vijelie (salut vecine!), Bingo sau înmormântari în direct, nici o problema, jurnalistul poate oricând țipa „DAU PUBLICULUI CE VREA”, ca doar asta e rețeta succesului. In ziua în care imbecilii de la Libertatea nu vor mai gasi femei sau crime de pus pe prima pagina, lumea se va sfârși.

Ciclul aruncatului pisicii e simpatic:
– noi citim ce scrie, e vina jurnaliștilor ca ne dau mizerii sa citim
– noi dam publicului ce vrea, trebuie sa traim și noi

Rețeta succesului e una simpla. 3/4 din români sunt fie idioți, fie orientați spre lecturi ușoare. In ultimii 2 ani, am vazut probabil înca 3 persoane citind Academia Cațavencu dimineața în drum spre servici. 2 dintre ei i-am revazut în câteva rânduri. Restul 90% citeau Libertatea. Politica ușoara, adesea explicata ca pentru handicapații mental, și murdarii, multe murdarii.

In urma cu câțiva ani, la ora de logica, profa ne întreba câți urmarim Gaița și de ce. Majoritatea raspunsurilor au fost „pentru ca e amuzant”. Câțiva au spus ca vor sa vada daca sunt cuvinte necunoscute. Ce nu înțelegeam noi este ca Gaița, dincolo de a face mișto de oameni, ne împingea la dicționar. Zilele trecute ma certam cu cineva (persoana importanta, nu spui cine) pe tema sitului grigore.org. Persoana respectiva îmi susținea ca siteul „impinge rahat” și ca nu merita mai mult decât un scuipat. Eu am vazut grigore.org un fel de Gaița modern, unde omul încearca sa spuna ceva internautului care prefera sa fie prost decât sa își puna mintea la contribuție. Nu discut veridicitatea intrebarilor, ci învațamintele care se trag de pe urma lor, pentru ca NU totul este la suprafața, mestecat gata.

Din nefericire, suntem o națiune orientata spre mizerie.

zoso.rockmania.net