Ministrul Justitiei propune un nou cod de procedura penala

Apropo.ro / 03.12.2007, 09:32
Ministrul Justitiei propune un nou cod de procedura penala
Ministrul Justitiei a anuntat ca institutia pe care o conduce va trimite Parlamentului si CSM proiectul unui nou cod de procedura penala.

 

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca institutia pe care o conduce va trimite Parlamentului si Consiliului Superior al Magistraturii proiectul unui nou cod de procedura penala.

"Mi-am propus ca noile proceduri sa fie echitabile, simple, rapide, usor de aplicat. Ele trebuie sa conduca la rezolvarea unora dintre bolile cronice ale sistemului nostru judiciar: supraincarcarea Parchetelor si instantelor, durata excesiva a procedurilor, deschiderea unor proceduri abuzive, tergiversarea nejustificata a cauzelor, nefinalizarea dosarelor din motive procedurale", a declarat ministrul Chiuariu.

Acesta a subliniat faptul ca este vorba despre un proiect complet nou si care nu trebuie confundat cu recentele modificari aflate in dezbaterea Parlamentului. Noul cod incorporeaza standardele CEDO, precum si reglementarile din sfera pilonului III al Uniunieii Europene pentru crearea unui spatiu al justitiei, libertatii si securitatii.

Â