Ministrul Culturii, păzit începând de vineri de o echipă a SPP

Apropo.ro / 19.10.2013, 13:00
Ministrul Culturii, păzit începând de vineri de o echipă a SPP
Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că începând de vineri este protejat de o echipă a Serviciului de Protecție și Pază (SPP), el precizând că s-a simțit "în pericol" în timpul incidentului petrecut joi seară în Centrul Vechi al Capitalei.

„Din păcate, se dovedește necesar (să fie protejat de o echipă a SPP – n. r.)”, a explicat Daniel Barbu. Ministrul Culturii a spus că s-a simțit în pericol, joi seară, în timpul incidentului petrecut în Centrul Vechi al Capitalei.

„Evident că m-am simțit în pericol”, a subliniat demnitarul. Întrebat din câte persoane este formată echipa care îl protejează, Barbu a spus:

„Este un conducător auto și un aghiotant. Aceasta a fost procedura”, a precizat el. Daniel Barbu a mai spus că nu a depus în nume personal nicio plângere în urma incidentului de joi seară.

„Nu am depus nicio plângere nici eu, nici șoferul meu”, a spus ministrul Culturii.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a început urmărirea penală in rem, pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, în cazul incidentelor în care a fost implicat ministrul Culturii Daniel Barbu, joi seară, în Centrul Vechi al Capitalei.

Ministrul Daniel Barbu a fost implicat într-un incident provocat de mai mulți protestatari față de proiectul Roșia Montană, care l-au huiduit și nu l-au lăsat să plece cu mașina în care se afla decât cu intervenția forțelor de ordine. În plus, luneta mașinii a fost spartă.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro!