Mii de fani au cântat vineri seara alături de Vunk, în Oraşul Minunilor
Peste 5000 de spectatori s-au aflat într-o Sală Polivalenta transformată într-un tărâm de basm, având în fata cea mai grandioasă scena creată de o trupă din România şi, ca în basme, provocările şi emoţiile au venit din locuri surprinzătoare: spaţiul de spectacol s-a extins pe tavanul Sălii Polivalente care a fost transformat în ecran de cinematograf.
Prin proiecţii unice în România, pe tavanul Sălii Polivalente a fost spusă, prin filme animate, povestea care a inspirat show-ul, iar unul dintre cele mai suprinzatoare momente a fost când liderul trupei VUNK, Cornel Ilie, a plutit pur şi simplu deasupra spectatorilor, într-un felinar uriaş, cântând un super hit – “Balada pentru o minune”.
Foto: Petru Ivu, Dragoş Asaftei
Sunetul surround şi hologramele, laserele care au creat un cer de lumină deasupra publicului său artificiile care au coborât, la propriu, direct din tavan (în timpul piesei “Artificii pe tavan”) au fost alte elemente care au transformat experienta spectatorilor într-una ireală, de vis, iar braţările – ale căror lumini se sincronizează pe muzica – au făcut fiecare spectator un super erou, parte din poveste.
Vunk şi-a depăşit astfel producţia revoluţionară de anul trecut (“asasishow” a fost considerată cea mai mare producţie indoor românească din ultimii ani) creând cel mai mare show românesc realizat vreodată.
Foto: Petru Ivu, Dragoş Asaftei
“După ce am stat în faţa a peste 5000 de oameni fericiţi, timp de două ore, şi după ce am primiţi trei zile la rând mesaje de mulţumire că le-am făcut seară mult mai frumoasă şi că mai trăiesc concertul şi după terminarea lui, ştiu că ne-am ţinut promisiunea făcută la sfârşitul show-ului de anul trecut. Atunci, ultimele cuvinte au fost ‘Fericirea salvează România. Voi, împreună cu noi, suntem nişte eroi. Vă mulţumim. Oraşul Minunilor a prins viaţă, nu mai este doar o lume virtuală, este una reală, posibilă şi este a celor care ştiu să fie eroi pentru cei de lângă ei. Şi nu le trebuie nicio superputere pentru asta, le trebuie doar puterea să vadă bucurie în cele mai mici lucruri. Nu trebuie arme, ci încredere şi toleranţa faţă de lumea din jur. De vineri seara, Oraşul Minunilor este capitala României şi nu are nicio graniţă”, a spus Cornel Ilie, care a fost şi regizorul show-ului, dar şi creatorul Oraşului Minunilor.
Timp de două ore, VUNK într-o formulă extinsă de 8 (Cornel Ilie, împreună cu colegii săi Gabriel Magă, Bogdan Crucianu şi Nicu Sarghea, ajutaţi de Bobby Stoica, Răzvan Ilie, Dan Incrosnatu şi de Dan Nicolau) au încadrat cele mai mari hituri ale trupei într-o poveste despre lucrurile simple şi frumoase din jurul nostru, iar Roman Iagupov (Zdob şi Zdub), Natalia Barbu şi Maria Radu au fost invitaţii speciali care au spus şi ei poveştile a trei dintre cele mai cunoscute piese ale trupei: “Fiecare”, “Scapă-mă de ea”, respectiv “Lângă inima ta”.
Foto: Petru Ivu, Dragoş Asaftei
Când au ieşit din sală, spectatorii au fost uimiţi să descopere că show-ul nu s-a încheiat, pentru că i-au descoperit pe membrii trupei pe un ecran uriaş, apărut ca prin magie în parcare, în timpul concertului; Cornel Ilie şi colegii săi au vrut să le spună, din nou, că Oraşul Minunilor – cu mişcarea socială care l-a însoţit pe tot parcursul promovării concertului – nu se încheie odată cu show-ul de la Sala Polivalenta.
Noua capitală a României, Oraşul Minunilor, poate fi găsită pe facebook.com/în.oraşul.minunilor şi www.orasulminunilor.ro, iar acţiunile super eroilor VUNK vor continua să ne arate întâmplările frumoase din jurul nostru. În curând vor apărea benzile desenate VUNK în Oraşul Minunilor, cartea cu POVESTEA Vunk În Oraşul Minunilor şi veţi fi invitaţi să participaţi activ la acţiuni educative şi umanitare iniţiate de Cornel Ilie şi colegii săi.