Mihai Lauruc acuza justitia

Apropo.ro / 02.05.2002, 09:48
Mihai Lauruc acuza justitia
Fostul boxer Mihai Lauruc, membru în Biroul Federal al Federației Române de Box (FRB), care a fost eliberat din arest marți, se declara nevinovat și susține ca Parchetul și justiția din România lucreaza la comanda. "Sînt nevinovat și s-a pornit o campanie

Fostul boxer Mihai Lauruc, membru în Biroul Federal al Federației Române de Box (FRB), care a fost eliberat din arest marți, se declara nevinovat și susține ca Parchetul și justiția din România lucreaza la comanda.

„Sînt nevinovat și s-a pornit o campanie împotriva mea, dar eu nu vreau sa fiu victima. Dupa Sarbatori, voi organiza la București o conferința de presa și voi dezvalui lucruri senzaționale despre arestarea mea și despre afacerile necurate ale unor persoane importante din România, inclusiv oameni politici. Procuratura și justiția din România lucreaza la comanda”, a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, Mihai Lauruc.

Fostul boxer, care va petrece Sarbatorile de Paști alaturi de familie la Sighetul Marmației, a precizat ca a fost terorizat psihic în arestul Poliției din Ploiești. „În arest am fost terorizat psihic. Am dormit direct pe beton, îmbracat într-o camașa și cred ca m-am îmbolnavit. Efectiv și-au batut joc de mine. În ultimele zile, pîna în momentul eliberarii mele, am facut greva foamei”, a mai precizat fostul boxer.

Mihai Lauruc a fost arestat preventiv, vineri, pentru 30 de zile, sub acuzația de înșelaciune și a fost eliberat din arest marți, dupa ce magistrații prahoveni au revocat mandatul de arest preventiv emis pe numele sau.

Mandatul de arestare a fost eliberat de Parchetul de pe lînga Curtea de Apel Ploiești, pentru un prejudiciu de aproape 30 de miliarde de lei prin derularea unor afaceri cu produse petroliere. Anchetatorii au stabilit pîna acum ca, în decembrie 2001, Lauruc a folosit documente și ștampile aparținînd unei firme din Sighet la care nu era patron. El ar fi încercat astfel sa îi induca în eroare pe administratorii unei societați din Ploiești de la care achiziționase 2.000 de tone de combustibil lichid ușor. Anchetatorii au descoperit ca Lauruc a trecut valoarea celor 2.000 de tone prin contabilitatea mai multor societați din țara.

Mihai Lauruc este patronul clubului de box „BC Lauruc” din Sighetul Marmației, unde sînt legitimați mai mulți pugiliști componenți ai lotului național de seniori, printre care Lucian Bute, Claudiu Rîșco, Adrian Nașcu și Florin Stan.

Lauruc (36 de ani) a practicat boxul de performanța, fiind legitimat la CS Dinamo București. În ultimii ani, Lauruc a finanțat mai multe acțiuni ale FRB. La ediția din anul 2001 a turneului internațional „Centura de aur”, Lauruc a contribuit cu aproximativ 1,5 miliarde de lei. De asemenea, el l-a premiat pe Leonard Doroftei cu o suta milioane de lei, dupa ce pugilistul român a cucerit titlul de campion mondial la profesionism la categoria semiușoara, versiunea WBA.

Sursa: www.mediafax.ro