Mihaela Ignat revine din vara

Apropo.ro / 01.03.2002, 08:54
Mihaela Ignat revine din vara
Mihaela Ignat, capitanul "nationalei" României la CE din 2000, a abandonat sportul de o jumatate de an, dar va reîncepe de luni antrenamentele În decembrie 2000, înainte de startul Campionatului European, Mihaela Ignat a pozat îmbracata într-un costum de veverita, animal care se regasea si pe

Mihaela Ignat, capitanul „nationalei” României la CE din 2000, a abandonat sportul de o jumatate de an, dar va reîncepe de luni antrenamentele

În decembrie 2000, înainte de startul Campionatului European, Mihaela Ignat a pozat îmbracata într-un costum de veverita, animal care se regasea si pe emblema oficiala a competitiei gazduite de România. Alegerea handbalistei nu a fost atunci întîmplatoare. Ignat era capitanul „nationalei” tarii noastre si conducatorul de joc al echipei. Evolutiile Mihaelei au fost dintre cele mai apreciate, ea, Luminita Hutupan si Monica Gogîrla fiind cele mai bune jucatoare ale României.

A refuzat Hypo

La echipa de club, Silcotub Zalau, tehnicianul Gheorghe Tadici începea si termina echipa cu Mihaela Ignat. Nu degeaba handbalista adusa de la Hidrotehnica Petromin Constanta dupa mari straduinte avea cel mai mare contract din echipa, 2.000 de dolari pe luna. Eforturile conducatorilor echipei ardelene au fost însa rasplatite de evolutiile Mihaelei. Silcotub a cîstigat în 2001 titlul national, întrerupînd sirul lung de succese al Oltchimului care cucerise opt trofee nationale consecutive. Paradoxal însa, la finalul sezonului trecut, Mihaela a disparut ca o umbra din handbal, dupa ce refuzase sa-si mai prelungeasca angajamentul cu Silcotub.

„Am avut mai multe oferte atunci, atît din tara, cît si din strainatate. S-a si scris la acea vreme ca Hypo Viena ma doreste cu tot dinadinsul. Am refuzat însa propunerile venite de la campioana Austriei, la fel cum o sa fac si pe viitor. Nu vreau sa merg în Austria si pace!”, declara Mihaela.

În afara de Hypo, doua cluburi daneze s-au batut sa-i obtina semnatura, dar si nordicii s-au lovit de refuzul constantencei. „Îmi pusesera tot felul de clauze în contract. Credeau ca daca eu sînt românca o sa semnez cu ochii închisi si o sa fiu multumita! Ei, uite ca nu a fost asa!”, a adaugat handbalista.

Desi nu suferise nici o accidentare si nici nu era însarcinata, asa cum se vehiculase, Mihaela s-a retras în luna august a anului trecut la Piatra Neamt. „Acolo joaca prietenul meu, Eremia Pîrîianu, si am vrut sa stau cu el! Bine, cauza pentru care am abandonat handbalul nu a fost aceasta. Am avut niste probleme personale care nu sufereau amînare”, a precizat ea.

Va juca tot în tara

Nascuta pe 3 mai 1976, Mihaela Ignat va reîncepe saptamîna viitoare antrenamentele. „Am stat mai bine de o jumatate de an si cred ca aceasta perioada de pauza îmi va prinde bine. De trei ani nu am stat acasa o saptamîna legata. A fost Campionatul Mondial, apoi Olimpiada, Europenele, plus campionatul si cupele europene”, spune cea pe care colegele o striga „Panchi”. Despre viitorul sau club, Mihaela nu stie nimic.

„Cred ca o sa ramîn în tara, pentru ca în strainatate daca e sa plec, o fac numai împreuna cu prietenul meu. Sîntem de 12 ani împreuna si nu mai vrem sa stam departe unul de altul. Am primit oferte de la Oltchim, Deva, Baia Mare, Zalau si chiar de la Bacau, ultimul club mizînd pe faptul ca distanta pîna la Piatra Neamt este foarte mica. Alegerea o s-o fac însa dupa finalul actualei editii decampionat”, a subliniat Ignat. Jucatoarea crede ca nu a spus totul în handbal si ca o data ce va reîncepe sa joace va reveni si în echipa nationala.

Asaltata de admiratori

Mihaela Ignat si-a schimbat de mai multe ori, în ultimul timp, numarul de la telefonul mobil. „Primesc o multime de apeluri de la necunoscuti care vor sa ne întîlnim. Îmi schimb numarul, dar nu stiu cum se întîmpla ca la doar cîteva luni mi-l afla. Chiar în aceste zile ma suna cineva si-mi pune sa ascult o melodie a grupului Blondie. Cel mai mult ma enerveaza ca majoritatea suna si nu vorbesc”, a declarat Mihaela.

Nu vrea sa vorbeasca despre ea

Fostul conducator de joc al Zalaului si al „nationalei” României refuza sa vorbeasca despre viata particulara. „Nu-mi place absolut deloc. Stiu ca lumea vrea sa afle cît mai mult despre noi, sportivii, dar eu prefer sa nu ies în fata. Ce sa spun, ca nu am facut nici o operatie estetica si ca nu ma consider o superfrumusete. Sînt o femeie ca oricare alta care merge la coafor o data la luna si care se îngrijeste pentru a arata bine”, a spus Ignat.

Sursa: www.prosport.ro