Mihaela Bilic te convinge să mănânci sănătos primăvara aceasta!
Şi nici nu trebuie să înţelegem, trebuie doar să ne bucurăm de ele, să ne umplem corpul şi sufletul de sănătate şi frumuseţe.
Primăvara însemnă căldură şi lumină, înseamnă zile mai lungi şi automat scăderea apetitului. Suntem legaţi de ritmul naturii, iar vremea frumoasă ne inhibă centrul foamei şi ne deschide pofta de viaţă, de mişcare, de aer, de verde. La revedere mâncăruri grele, carne şi grăsimi, e sezonul frunzelor, legumelor, crudităţilor. Adio supermarketuri, patiserii şi cofetării, e timpul să ieşim în piaţă.
Primăvara e sinonimă cu verdeaţa, indiferent ce culoare sau nume poartă: ceapă şi usturoi, urzici, ştevie şi lobodă, leurdă, salată, mărar şi pătrunjel. Orice frunză sau fir de iarbă mustesc acum de vitamine şi minerale, de fitonutrienţi, de sevă, deci de sănătate. Verdeţurile sunt singurele alimente pentru care nu există restricţii din punct de vedere nutriţional!
Citeste mai mult aici!