Nutriţionistul Mihaela Bilic ne arată care sunt alimentele pe care trebuie să le evităm atunci când dorim să slăbim. Mai exact produsele alimentare pe care corpul le transformă imediat în grăsime.
”Primul lucru pe care trebui să îl organizăm când avem kilograme în plus este prezenţa zahărului. Zahărul se duce în ficat şi ficatul ştie să facă din el efectiv grăsime, fructoza din zahăr nu poate fi consumată prin mişcare şi atunci zahărul e principalul nostru duşman care ne schimbă metabolismul şi ne face să acumulăm grăsime. Atenţie, când zic zahăr, zic fructe în exces, zahăr ca atare şi alcool”, a explicat nutriţionistul Mihaela Bilic pentru doctorulzilei.ro.
”Oricine care mănâncă mai mult făinos de o porţie cât palma şi nu fac mişcare, nu are cum să nu se îngraşe. Iar făinoasele înseamnă şi pâine neagră sau din cereale integrale care are la fel de multe calorii ca cea albă”, a cpmpletat dr. Bilic.
Potrivit nutriţionistului, cei mai buni aliaţi în cura de slăbire sunt proteinele, adică peşte, carne, ouă.