Miel înabușit cu legume

30 04. 2002, 10:40
Ingrediente pentru 4 porții: un kg piept de miel, 200 g fasole gigant, 200 g mazare, 8 morcovi carote, 8 napi, 4-5 cartofi mici, o lingura de tarhon tocat, un cațel de usturoi, 500 ml vin alb sec, 2-3 linguri ulei, 20 g unt, Vegeta. Preparare:


Ingrediente pentru 4 porții: un kg piept de miel, 200 g fasole gigant, 200 g mazare, 8 morcovi carote, 8 napi, 4-5 cartofi mici, o lingura de tarhon tocat, un cațel de usturoi, 500 ml vin alb sec, 2-3 linguri ulei, 20 g unt, Vegeta.

Preparare:

Carnea dezosata și curațata de grasime se taie în cuburi, se pudreaza cu Vegeta și se lasa 10 minute. În uleiul amestecat cu unt, se adauga cațelul de usturoi taiat feliuțe subțiri.

Se rumenește ușor, amestecand continuu, apoi se adauga carnea de miel. Se prajesc împreuna, amestecand continuu pentru a nu se lipi.

Se adauga vinul, se condimenteaza cu Vegeta, dupa gust, se acopera cu capac și se lasa sa fiarba, la foc mic, o ora și jumatate. Între timp, se fierb, separat, boabele de fasole și mazarea, pana cand sunt bine patrunse, iar napii, morcovii și cartofii se fierb la aburi.

Cand sunt gata, se adauga în cratița peste bucațile de carne, se potrivește gustul, adaugand Vegeta, se acopera și se continua fierberea înca 30 minute pana cand scade suficient sosul. Se servește cald, cu tarhon tocat deasupra.