Alexandru Mîrţ abia ajunge la bancul de lucru, dar ştie să fileteze, cunoaşte tehnici de tăiere şi tocare, precum şi temperaturile optime de preparare ale cărnii şi peştelui. Cu ochii rotunzi şi un zâmbet timid, cel mai mic bucătar venit la ,,Chefi la cuţite” a mărturisit că s-a născut cu o înclinaţie către gastronomie, căci jucăriile lui din primii ani de viaţă erau oalele mamei şi ale bunicii.
Cu banii de colind Alex şi-a cumpărat primul set de cuţite, pentru că gătitul era ,,jucăria” care îi trezea interesul. Îi plăcea să experimenteze, iar pasiunea lui pentru bucătărie s-a născut întâi din reţetele dulci, pe care le stăpânea foarte bine ,,când era mai mic”. Prima prăjitură pregătită în totalitate de Alex a fost un cheesecake cu căpşuni, dar micul chef a continuat să înveţe şi secretele de coacere ale produselor de patiserie. A învăţat într-un scurt timp cum să prepare plăcinte cu mere, biscuiţi cu unt, sau croissante cu fructe, dar astăzi preferă reţetele mai complexe.
Aseară a venit emoţionat în faţa celor trei juraţi cu o farfurie inspirată de cheful în echipa căruia îşi doreşte să ajungă, Florin Dumitrescu. Alex a pregătit o farfurie complexă de păstrăv cu dovlecei şi sos de iaurt şi le-a oferit tuturor de pe platou o lecţie de viaţă. Le-a povestit chefilor că a învăţat să gătească din filmuleţele lui chef Florin şi că prezenţa sa la ,,Chefi la cuţite” este cel mai frumos moment din viaţa sa. ,,Un pui de om”, aşa l-a descris uimit chef Scărlătescu, care a declarat că nici anumiţi bucătari cu experienţă veniţi în concurs nu s-au ridicat la nivelul său. Alexandru Mîrţ a gătit perfect peştele şi înlăcrimat a luat din mâna viitorilor săi mentori cuţitul către etapa următoare.
Parcursul copilului minune al bucătăriei poate fi urmărit la ,,Chefi la cuţite” în fiecare luni şi marţi, de la ora 20:00, doar pe Antena 1!